Eskişehir Sevgi Zihinsel Yetersizlik Araştırma Eğitim ve Kazanma Vakfı kadın gönüllüleri, Eskişehir’den Mudanya ilçesine ve Tirilye (Zeytin bağı) mahallesine tarih ve kültür gezisi düzenledi. Düzenlenen tarihi ve kültür gezisi gönüllüler tarafından ilgi gördü.
Vakıf Başkanı Berrin Tekir, gezi ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Vakıf gönüllülerimiz ile birlikte Eskişehir’den Mudanya ilçesine ve Tirilye (Zeytin bağı) mahallesine tarihi ve kültür gezisi düzenledik. Gezide tarihi mekânların ve Marmara denizinin sakin görüntüsü hepimize iyi geldi ve mutluluk getirdi. Mudanya’da ilk durağımız; Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı yer olan tarihi binayı ziyaret etmek oldu. Ardından saat kulesi ve iskele meydanında birlikte gezerek şehrin güzel atmosferini soluduk. Birkaç kilometre uzaklıktaki ve adeta açık hava müzesi gibi olan Tirilye’ye geçtik. Rum mimarisinin izlerini taşıyan taş ve ahşap evleri, taş mektebi, Avlulu hamamı, kemerli kiliseyi gezdik. Sahil boyunca meşhur balık restoranları ve kafelerde yöresel lezzetleri tattık. Denizin huzur veren manzarasına hiç doyamadık. Tarihi ve kültürel zenginliği olan bu bölgeyi, tüm arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz’’ dedi.
Yeni yıl coşkusunu zirvede yaşamak için dünya genelindeki en etkileyici şehirler! Yılbaşına özel gezi önerileriyle dolu bu rehber tam size göre.
Airbnb ile tatilinizi farklı bir boyuta taşıyın! Hem ev sahipleri hem de misafirler için sunduğu avantajları ve uygulamayı verimli kullanmanın yollarını keşfedin. Airbnb kullanma rehberi ile benzersiz konaklama deneyimleri sizi bekliyor.
Batman Valisi Ekrem Canalp, Yeni Nesil Gazetecilik Çalıştayı ve Batman Kültür Gezisi Programı kapsamında Batman’a gelen 81 ilin yerel basın temsilcilerini valilik toplantı salonunda ağırladı.
Cumhur İttifakı Ak Parti Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Hamid Yüzügüllü, Tepebaşı bölgesinde bulunan kadınlara Sivrihisar Kültür Gezisi hediye etti. Tepebaşı’nın kadınlarını Sivrihisar’da bizzat ağırlayan Başkan Yüzügüllü Sivrihisarlı kadınlarla imza attıkları başarılı çalışmaları Tepebaşı Bölgesindeki kadınlara aktararak, Tepebaşı’nda kadınlarla birlikte birçok proje gerçekleştireceklerini söyledi.
Türk Ocakları Eskişehir Şubesi Gençlik Kolları, Sucaaddin Veli Külliyesi, Battalgazi Külliyesi, Frig Vadisi, Han Ve Sakarbaşı’na bir kültür gezisi düzenledi.
Bucak'ın antik kentlerinden Ortaçağ kalıntılarından doğal güzelliklerine kadar keşfedilecek çok şey var. Bu rehber ile Bucak'ta unutulmaz bir deneyim yaşayın!
Yorumlar (0)