MUĞLA (İHA) - Evde Bakım Hizmeti ile vatandaşların yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi, gerekli izinleri alarak hekimleri ile reçete yazma dönemini de başlattı. Uygulama ile Büyükşehir Belediyesi hekimleri, vatandaşların raporlu ilaçlarını medula sistemi üzerinden yazarak eczanelerden ücretsiz bir şekilde ilaçlarını almalarını sağlamaya başladı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım hizmetlerinden yararlanan Gülümser Taş ekiplerin haftada iki gün kendilerini ziyarete geldiklerini ve kendilerinden çok memnun olduklarını belirtti. Gülümser Taş; “Hastamız yataktan kalkamıyor, kalçası kırık, ayaklarında, topuklarında yaralar var. Ondan dolayı pansumancılarımız eve geliyor. Hem Büyükşehirden, hem hastaneden. Salı Cuma Büyükşehir gelir, Pazartesi ve Perşembe hastaneden geliyorlar. 2 sene oldu yaralar başlayalı, diyaliz de 2016’da başladı. Herkese teşekkür ederim, Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi.
Evde Bakım hizmetinden yararlanan bir diğer vatandaş Sezen Elcik de sağlık hizmeti ile hayatlarının kolaylaştığını ve bu hizmetten çok memnun olduklarını söyledi. Sezen Elcik; “Evde bakım, pansuman, tıraş şimdi de reçete yazma hizmetlerinin hepsinden çok memnunuz. Hayatımız kolaylaştı çünkü bizler çok yaşlandık. İlaçlarımızı yazıyorlar, getiriyorlar” dedi.
Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık hizmetlerinde görevli doktor Mehmet Furkan Deniz hastaneye, sağlık kuruluşlarına gidemeyen vatandaşların muayenesi yanında artık reçete de yazabildiklerini söyledi ve bu hizmetle sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğu azaltacağını belirtti. Dr. Mehmet Furkan Deniz; “Evde bakım hizmetleri ile hastaneye gidemeyen, evde bakıma muhtaç, yatağa bağımlı hastaların günlük bakımları, yatak yaraları gibi durumlarla ilgili hastalarımıza yardımcı oluyoruz. Yeni hizmetimizle medula sistemine giriş yaptık. Evde bakım hastalarına evde bakım reçetesi verebiliyoruz. Bunlar raporlu ilaçlar, birinci basamak ilaçlar olabilir. E reçete olarak yazabiliyoruz. Reçete numarası ile ilaçlarını alabiliyor, sağlık kuruluşlarına da ilaç yazdırmaya gitmelerine gerek kalmıyor” dedi.
Aralık 2024 evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı? 3 Aralık itibarıyla hangi illere evde bakım maaşı yatırıldı? Detayları öğrenmek ve ödeme sorgulamak için tüm bilgileri burada bulabilirsiniz.
Ruhsatsız silah bulunduranlara 4 yıla, yasa dışı silah satanlara 12 yıla kadar hapis cezası. Yetkisiz çakar kullanımına 96 bin TL para cezası getirildi. Yeni düzenleme ile cezalar sertleşti!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetlerinin, önümüzdeki süreçte taşeron firma aracılığıyla değil bizzat belediyenin kendi personelleriyle yürütüleceği belirtildi. Detaylar haberimizde...
Ağustos 2024 evde bakım maaşı ödemeleri ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller ve zamlı ödemeler hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Ankara'nın Gölbaşı Belediyesi, ücretsiz evde bakım hizmetiyle yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşların yanında oluyor.
Haliliye Belediyesi, yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara yönelik sürdürdüğü Evde Bakım Hizmeti ile haneleri dip bucak temizlemeye devam ediyor.
Yorumlar (0)