Antalya

Fabrikaya tepkiler büyüyor, Toz salınımından şikayetçiler

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Döşemealtı'ndaki Bademağacı Mahallesi'nde çimento fabrikasının kontrolsüz toz salınımı nedeniyle halk sağlığının tehdit altında olduğunu belirtti.

Fabrikaya tepkiler büyüyor, Toz salınımından şikayetçiler

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; Burdur’un Bucak ilçesi Antalya il sınırına kurulu olan ve bölgede faaliyet gösteren çimento fabrikasının kontrolsüz bir şekilde toz salınımını gündeme taşıyarak basın açıklaması yaptı.

KANSER, KOAH GİBİ BİRÇOK HASTALIĞA SEBEP

Cavit ARI; “Burdur’un Bucak İlçesi Kızılkaya Beldesi sınırları içinde faaliyet gösteren Çimento Fabrikası’nın Kurulu Sahası’nın kontrolsüzce saldığı toz yüzünden; Antalya’mızın Döşemealtı İlçesi Bademağacı Mahallesinde tüm yaşamı yılladır tehdit etmektedir.

Bademağacı Mahallesi; İklimi, toprağı ve göller yöresinden esen rüzgârlarıyla dünyaca ünlü bademin, üzümün yetişme alanıdır. Şimdi o rüzgârlar fabrikandan çıkan zehirli tozları hemşerilerimizin üzerine ve o bereketli topraklara getirmektedir. İnsanlarımız zehir solumakta ve kanser, koah gibi birçok hastalığa sebep olarak yaşamı tehdit etmektedir.” Dedi.

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM’A VE SAĞLIK BAKANI KEMAL MEMİŞOĞLU’NA SESLENİYORUM; HALKIMIZ DAHA NE KADAR ZARAR GÖRECEK?

Av. Cavit ARI; Çimento Fabrikası’nın yıllardır insan sağlığına vermiş olduğu zarar yetmezmiş gibi şimdide çevreye yayılan kum bulutuna sebep olan kum eleme ve taş kırma tesisinin ve özellikle hammadde alınan sahanın kapasitesini üç katına çıkarılmak istenmesi Bademağacı ve Dağbeli‘nde bulunan vatandaşımızı tedirgin etmektedir. Halkımızın bu girişime tepkilidir.

Salınan tozlar neticesinde insanlarımız zehirlenmekte ve sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Tarihi dokusuyla turizme açılması gereken tepelerimiz bereketli topraklarımız ve Orman dokumuz tahrip edilmekte ve şu an bembeyaz toz bulutuyla kaplıdır.

Çimento fabrikasının önlem almadan bir de üretimi artıracak olması asla kabul edilemez. Buradan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na ve tüm yetkililere sesleniyorum. İnsan sağlığı hiçe sayılmakta, çevreye, Ormanlarımıza ve su kaynaklarımıza büyük zarar verilmektedir. Vatandaşlarımızın her geçen gün rahatsızlandığı ve sağlık problemlerinin arttığı bu bölgede CED olumlu raporu kararı verilmesi hukuka aykırı olacaktır ve insan sağlığına aykırı olacaktır. Bu konuyla ilgili bir inceleme ve soruşturma başlatacak mısınız? Daha neyi beklemektesiniz?” diyerek tepkisini dile getirerek açıklamasını tamamladı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Sakarya’da makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin yeni görüntüler
3. Sayfa

Sakarya’da makarna fabrikasındaki patlamaya ilişkin yeni görüntüler

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı makarna fabrikasındaki patlamanın hemen ardından yaralıların, alev alan fabrikadan çıktığı anlar cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

Samsun'da fabrikada patlama oldu
3. Sayfa

Samsun'da fabrikada patlama oldu

Samsun'da, organize sanayi bölgesindeki bir çelik döküm fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçi çeşitli yerlerinden yanarak hastanelik oldu.

Ankara'da kereste imalathanesinde yangın çıktı
3. Sayfa

Ankara'da kereste imalathanesinde yangın çıktı

Ankara'da bir kereste imalathanesinde çıman yangına itfaiye ekiplerince müdahale ediliyor. Detaylar haberimizde..

Bursa'da  kaçak fabrika ve evler yıkılmaya başlandı
Bölgesel

Bursa'da kaçak fabrika ve evler yıkılmaya başlandı

Bursa'da tarım alanlarına yapılan kaçak fabrika ve evler geniş güvenlik tedbirleri altında yıkılıyor.

Kipaş Kağıt Fabrikası 43 gündür yanıyor!
Bölgesel

Kipaş Kağıt Fabrikası 43 gündür yanıyor!

Aydın'ın Söke ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 43 gün önce başlayan yangın halen devam ediyor.

Çayırova  Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi
Bölgesel

Çayırova Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi

Çayırova'nın spor altyapısına seviye atlatacak Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi’nde çalışmalar devam ediyor.