Burdur

Fatıma Küçükkaplan, AK Parti'den Burdur Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı

Fatıma Küçükkaplan, 28 yıllık mimar ve 10 yıllık Burdur Belediye Meclis Üyesi olarak, 2024 yerel seçimlerinde AK Parti'den Burdur Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı.

Fatıma Küçükkaplan, AK Parti'den Burdur Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını açıkladı

AK Parti Burdur Belediye Meclis üyesi Mimar Fatıma Küçükkaplan, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK parti'den belediye başkan aday adayı olduğunu duyurdu.

Mimarlar odası Burdur temsilciliğinin bugün verdiği kahvaltıda belediye başkan aday adaylığını açıklayan Kaplan’a meslektaşlarından da destek geldi. 28 yıllık mimar Kaplan 10 yıldır da Belediye meclis üyeliği yaptı.

Mimar Fatıma Küçükkaplan, Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi ;

Yeniden dünyaya gelsem yine mimar olurdum, diyecek denli tutkulu olduğum mesleğimin kompartıman paydaşları, kahvaltı düzenleme nezaketi gösterilmiş olmasından mutluluk duydum. Sağolun.

Yaşam koşuşturması içinde fark edemediğimiz yol arkadaşlığımızın önemini emekli olunca burukluk duygularıyla algılamış bir meslektaşınız olarak, odamız çatısı altında ki dayanışmamızı ikinci adresimiz olarak tanımlıyor, çağdaş olmanın örgütlü olmaktan geçtiğini, genç meslektaşlarıma bir tecrübe olarak aktarmak istiyorum.

Değerli meslektaşlarım. mesleğimde 28 yılı tamamlayıp emekli olduğum yaşamıma, çok şeyi sığdırmış olduğumu geriye dönüp bakınca anlıyor, yaptıklarımdan pişmanlık duymamış olmanın gururunu yaşıyorum.

Dediğim gibi mimarlık mesleğimi serbest icra ederken; siyasi faaliyeti ülkeye hizmet çabası olarak görüp, bir siyasi partiye üye olarak girip 20 yıla yakın bir süre aktif çalışma olanağı buldum.

10 Yıla yakın bir süredir Burdur Belediye Meclisi üyeliği görevimi sürdürmekteyim. Her ne kadar bir parti üyesi olarak yer almış isem de Belediye Meclisi ve görev aldığım komisyonlarda vicdanım ve meslek etiğim belirleyici olmuştur. Siyasetin doğru düzlemlerde yapılabildiğince saygınlığının yüksek olduğunu, mesleğimizin yüz akı olduğumu, ailemden saydığım siz meslektaşlarımla gururla paylaşmak istiyorum.

Değerli arkadaşlarım,

Emekliliğimle büromu genç meslektaşlarımla paylaştığım bu yıl tek çocuğum kızımın İzmir’de üniversiteye başlamasıyla yuvadan uçmakta olduğunu görmek, Zamanımı, üretken sosyal politikalara ayırmaya zorladı. Demokrasinin beşiği olduğunu bildiğimiz yerel yönetimlerin, insana en yakın hizmet basamakları olduğu bilinci ve 10 yıllık meclis üyeliği tecrübemle, yaşayarak görüp, itirazlarımızı yakınmayla yetinmek yerine, görev üstlenmeyi aydın sorumluluğunda görüp, Mart 2024 yerel seçimlerinde Burdur Belediye Başkanlığına aday adayı olmaya karar verdim.

Kent yönetiminde, yönetişim adıyla tanımlanan birlikte yönetme kültürü içinde, tüm meslek mensupları kadar mimar mühendislerin olmazsa olmazı için.

Geleneksel aile yerine çekirdek aile yapımızda yükü çeken kadının yaşadığı çaresizliği en iyi anlayacak bir kadın, bir anne olarak, Gadın Burdur’umda Gadının canına tak eden susuzluk gibi yönetsel zorlukları yaşatmamak için.

Ranta dayalı yönetim anlayışı yerine , insan odaklı sosyal belediyeciliği hakim kılmak için;

Gadın Burdur’uma gadın eli değmeli, bir mimar gadın, bir “Topuklu Efe” başkan olmalı diyorum !

Sizlerin de paylaşacağınıza inandığım bu özlemlerimizi gerçekleştirip, gadın Burdur’umuzu yaşanılır bir kent haline getirmek için mimarlar olarak desteklerinizi esirgemeyip, birlikte başaracağımıza inanıyorum.

Teşekkür ediyorum.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Fatıma Küçükkaplan, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı
Bölgesel

Fatıma Küçükkaplan, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı

Burdur'da Burdur'un topuklu efesi olmaya aday olan Fatıma Küçükkaplan, bugün AK Parti'den Burdur Belediye Başkanı aday adaylığı başvurusunu yaptı.

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS GRUBU “DEMOKRASİ GASP EDİLDİ”
Yerel Yönetim

AK PARTİ BELEDİYE MECLİS GRUBU “DEMOKRASİ GASP EDİLDİ”

Değerli basın mensupları BURDUR BELEDİYE MECLİSİNİN DEMOKRASİSİ GASP EDİLDİ .

Antalya Korkuteli  Muhtarları Belli oldu . İşte Muhtarlar ..
Yerel Yönetim

Antalya Korkuteli Muhtarları Belli oldu . İşte Muhtarlar ..

Antalya ili Korkuteli ilçesinde 31 mart 2024 pazar günü yapılan yerel seçimlerde Mahalle Muhtarları Belli değil..ışte detaylar

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli
Yerel Yönetim

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde İYİ Parti'nin Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Denizli Çardak 'ta Çekişmeli seçim  Başkanlar Yarışıyor ,DP Mahmut Öztürk  ve Ak parti Hüsnü Yılmaz
Yerel Yönetim

Denizli Çardak 'ta Çekişmeli seçim Başkanlar Yarışıyor ,DP Mahmut Öztürk ve Ak parti Hüsnü Yılmaz

31 mart 2024 pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Denizli ili Çardak ilçesinde 2 başkan yeniden başkan olmak için yarışıyor

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal  "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”
Yerel Yönetim

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal doğup büyüdüğü Uzunoluk Mahallesinde buluşma gerçekleştirdi. Kalabalık mahalle sakinlerine seslenen Önal; “Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz, vereceksiniz” dedi