Aralarında Burdur’un da bulunduğu 9 ilde ve KKTC’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 muvazzaf asker gözaltına alındı.
Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Burdur’un da bulunduğu 9 ilde ve KKTC’de operasyon düzenlendi.
Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Van Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün bütünüyle deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması, örgüt mensuplarının yakalanarak haklarındaki gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi adına, Ardışık Arama/BüfeAnkesör arama yöntemlerini kullanan ve haklarında ifade/teşhis bulunan örgüt üyesi olan ’10 Muvazzaf’ şüpheliye yönelik olarak; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimizce; 08 Nisan 2019 günü Van merkezli İstanbul, Diyarbakır, Muğla, Adana, Erzurum, Sivas, Bolu, Burdur illerinde ve KKTC’de eşzamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi şüphelilerin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek” denildi.
Antalya’da son bir haftada düzenlenen operasyonlarda FETÖ üyesi olduğu belirlenen 95 şüpheliden 62’si tutuklandı.
Maydonoz Döner şubelerine yönelik yapılan FETÖ operasyonu çerçevesinde Bilecik'te 3 kişi tutuklandı.
Denizli'de FETÖ üyelerinin yurt dışına kaçışlarını organize eden ve 'emanetçi' olarak bilinen 7 şüpheli yakalandı, 3'ü tutuklandı.
Türkiye genelinde yürütülen 'KISKAÇ-38' operasyonlarında Burdur dahil 22 ilde 45 şüpheli gözaltına alındı. 24 kişi tutuklanırken, operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.
Antalya'da telefonla aradığı kişiye kendisini polis/savcı olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin FETÖ terör örgütü tarafından kullanıldığını söyleyerek baskı altına alıp dolandıran 1 şüpheli tutuklandı.
Afyonkarahisar merkezli Antalya, Ankara ve Uşak’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün güncel ve finans yapılanmasına yönelik polis tarafından yapılan KISKAÇ-30 operasyonunda 22 kişi gözaltına alındı. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)