Kütahya İl Müftülüğü Tahsin Uygun Kur’an Kursu tarafından “ Filistin için iftar ve dua” programı düzenlendi.
Programda İl Vaizesi Semiha Yüksel, Mescid-i Aksa’nın önemi ve Gazzeli Müslümanların uğradıkları soykırım hakkında bir konuşma yaptı. Oruçlu ağızlarla dualar edildi.
TDV gönüllüsü Cemile Ağarı daha önce gitmiş olduğu Kudüs, Mescid-i Aksa ve Yahudiler hakkındaki görüşlerini paylaştı. Ney konserinin ardından Kur’an Kursu yöneticisi Seval Çakır, Filistinliler için neler yapılabileceğini, kendimizi, çevremizi nasıl bilinçlendireceğimizi ve boykotun önemi hakkında bir konuşma yaptı. Kuran Kursu öğrencilerinden Melehat Karakuş ve annesinin örmüş olduğu Filistin Bayrağını temsil eden karpuz anahtarlık programa katılanlara hediye edildi.
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde Filistin’deki İsrail’in uygulamaları konuşuldu.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından "Özgür Filistin’in Yanındayız" sloganıyla başlatılan Filistin’e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.
Türkiye Milletvekilleri Birliği (TMVB) Genel Başkanı Ramazan Başak, "Vatanlarını canları pahasına savunan Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Şanlıurfa Balıklıgöl'de, cuma namazı sonrası dört dilde Gazze için okunan dua programına katılan kadınlar gözyaşlarına boğuldu.
Muğlaspor antrenmanı öncesinde sezonun hayırlı bir şekilde tamamlanması ve futbolcuların sağlıklı, başarılı bir sezon geçirmesi amacıyla kurban kesilerek dua edildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, tüzel kişilere KKM hesap açma ve yenileme işlemlerini 15 Şubat 2025 itibarıyla sonlandıracağını duyurdu. Detaylar haberimizde.
Yorumlar (0)