Antalya / Muratpaşa

Filmlerle Türk sinema tarihi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde, bu pazar ‘Susuz Yaz’la başlayacak ‘Pazar Sineması’ gösterimleriyle Türk sinema tarihine bir pencere açacaklarını belirterek “Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla sinemanın başkenti unvanını hak eden Antalya’mızın sinema alanındaki entelektüel birikimini koruması ve geliştirmesi lazım” diye konuştu.

Filmlerle Türk sinema tarihi

Altın Portakal Film Festivali’yle yarım asrı aşkın süredir Türk sinemasına büyük destekler veren Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 6 hafta devam edecek ‘Pazar Sineması’ gösterimleriyle sinemaseverleri Türk sinema tarihinde bir yolculuğa çıkaracak.

İLK GÖSTERİM PAZAR

Bu pazar gerçekleştirilecek ilk gösterimde, Metin Erksan’ın yönetmenliğini yaptığı ve Türk sinemasına Berlin Film Festivali’nde ilk büyük ödülü kazandıran 1963 yapımı ‘Susuz Yaz’ filmi yer alacak. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimin ardından Modern Zamanlar Sinema Derneği’nden Tuncer Çetinkaya moderatörlüğünde Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Levent Yaylagül’ün konuşmacı olarak katılacağı söyleşi gerçekleştirilecek.

SİNEMANIN BAŞKENTİ ANTALYA

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya’nın, 57’nci yılını geride bırakan Altın Portakal Film Festivali dolayısıyla sinemanın başkenti unvanını hak ettiğini belirterek, “Yarım asrı geçen tarihiyle Antalya Altın Portakal Film Festivali, bir modern sanat olan sinema alanında bizim de parçası olduğumuz coğrafyada çok rastlanabilecek bir şey değil. Müthiş bir şey ve Antalya’mıza çok yakışıyor” dedi. Ancak bu durumun Antalya’nın sinema alanındaki entelektüel birikimini koruması ve geliştirmesi gerekliliğini ortaya çıkardığının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“İnsanları sinemayla ilgili hale getirmeye çalışmamız lazım. Türk sinema tarihinin burada canlı kalması lazım. Dünya sineması klasiklerini burada biliniyor olması lazım. Türk ve dünya sinemasına damgasını vurmuş yönetmenlerin, oyuncuların biliniyor olması lazım. Buna bir katkı olmak üzere, Muratpaşa Belediyesi olarak 6 hafta süresince her pazar, Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde Türk sinemasının klasiklerinin gösterimine başlıyoruz. Susuz Yaz’la başlayıp Üç Tekerlekli Bisiklet, Muhsin Bey, Adı Vasfiye gibi çok önemli filmlerin gösterimleriyle devam edecek. Sonrasında gösterimler dünya klasikleriyle sürecek.”

SİNEMA KÜLTÜRÜ VURGUSU

Muratpaşa Belediyesi olarak, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ulusal yarışmanın iptal edildiği dönemde Altın Portakal ödüllü filmleri sinemaseverlerle buluşturduklarını hatırlatan Başkan Uysal, ulusal yarışmanın Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden başlatılmasının önemine dikkat çekti. “Geleneği oluşturmak çok çok zor ama bir geleneği yıkmak çok kolaydır” diyen Başkan Uysal, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin bölge coğrafyasının en uzun soluklu sinema festivaline sahip Antalya’da sinema kültürünü yüksek düzeyde tutulması konusunda çalışması gerektiğini söyledi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı  Ümit Uysa CHP 'de Cumhurbaşkanı adayı adayı Olacak mı  Açıklama Başkan Uysal'dan Geldi
Yerel Yönetim

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysa CHP 'de Cumhurbaşkanı adayı adayı Olacak mı Açıklama Başkan Uysal'dan Geldi

Başvurular 21 Şubat günü mesai saati bitimine kadar CHP Genel Merkezi’ne yapılabilecek. Başvurular için 20 milletvekilinin imzası gerekecek. Bir milletvekili birden fazla aday için imza verebilecek.

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya  dualarla uğurlandı Kahtalı  Mıçı Neden Öldü
Yaşam

Kahtalı Mıçe’nin cenazesi Antalya’dan Memleketi Adıyaman Kahta'ya dualarla uğurlandı Kahtalı Mıçı Neden Öldü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kahtalı Mıçe’nin ismini Antalya’da yaşatacaklarını belirterek, "O gerçekten bir vatan sevdalısı, yurt sevdalısı, çok kıymetli bir büyüğümüz, sanatçımız. Onun ismini Antalya’da uygun bir yerde yaşatacağız.

Ümit Uysal'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali 'CHP adayı konuşmak için henüz erken, ama aday olurum'
Bölgesel

Ümit Uysal'dan Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali 'CHP adayı konuşmak için henüz erken, ama aday olurum'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'nin Cumhurbaşkanı adaylığı süreciyle ilgili yaptığı açıklamalarda, sürecin erken olduğunu belirterek, "Öngörülen sayıda arkadaşım beni aday olarak görmek isterse, parti bütünlüğü ve ahlakı çerçevesinde aday olurum" dedi.

Sanat ve demokrasi!  Antalya Edebiyat Günleri'nde umut ve direniş vurgusu
Etkinlik

Sanat ve demokrasi! Antalya Edebiyat Günleri'nde umut ve direniş vurgusu

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 9. Antalya Edebiyat Günleri ödül töreninde, “Sanat için merkez inşa etme konusunda herkesi göreve ve yardıma davet ediyorum. Detaylar haberimizde..

Başkan Uysal 'Masa kurmak marifet değil, sistem kurmak marifet
Bölgesel

Başkan Uysal 'Masa kurmak marifet değil, sistem kurmak marifet

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin halkla ilişkiler ve yönetişim sistemi Turunç Masa’nın 10’uncu yaş kutlamasında, 200’e yakın belediyeye sistemi verdiklerini belirterek “Masa kurmak marifet değil, sistem kurmak marifet” dedi.

Ümit Uysal’dan Oğlu Efe İçin Sevindirici Açıklama
Bölgesel

Ümit Uysal’dan Oğlu Efe İçin Sevindirici Açıklama

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, oğlu Efe’nin sağlık durumunun iyiye gittiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Zor süreci atlatan Efe’nin en kısa sürede sağlığına kavuşması bekleniyor.