İSTANBUL (İHA) - Formula 1'de Japonya Grand Prix'sini Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen kazandı.
Formula 1’de sezonun 4. yarışı Japonya'da yapıldı. Japonya Grand Prix'si, 5 bin 807 metre uzunluğundaki Suzuka Uluslararası Yarış Pisti'nde 53 tur üzerinden gerçekleştirildi.
Yarışa pole pozisyonunda başlayan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen 1:54:23.566 derecesiyle bitiş çizgisini ilk geçen pilot oldu. Verstappen bu sonuçla kariyerinin 57. zaferini kazandı.
Verstappen'in ardından takım arkadaşı Meksikalı sürücü Sergio Perez ikinci, Ferrari'den İspanyol pilot Carlos Sainz da üçüncü oldu. Yarışın en hızlı turunu ise 1:33.706 derecesiyle Max Verstappen yaptı.
Starttan sonra Daniel Ricciardo ile Alexander Albon yaşadıkları kazadan dolayı yarışı tamamlayamadı. Zhou Guanyu da yarışı bitiremedi.
Sezonun 5. yarışı olan Çin Grand Prix'si, iki hafta sonra gerçekleştirilecek.
Japonya Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar sıralaması ilk 5’i şöyle:
Pilotlar
1 - Max Verstappen (Hollanda): 77 puan
2 - Sergio Perez (Meksika): 64 puan
3 - Charles Leclerc (Monako): 59 puan
4 - Carlos Sainz (İspanya): 55 puan
5 - Lando Norris (Büyük Britanya): 37 puan
Takımlar
1 - Red Bull: 141 puan
2 - Ferrari: 120 puan
3 - McLaren: 69 puan
4 - Mercedes: 34 puan
5 - Aston Martin: 33 puan
Türkiye'nin ilk şehit kadın pilotu Gök, memleketi Burdur'un Bucak ilçesindeki mezarı başında anıldı.
Afyonkarahisar'da Maver Kemal Arsoy Ortaokulu ve TOKİ Mevlana Ortaokulu 2024-2025 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen pilot okullar arasında yer alarak çoklu yabancı dil programına dahil edildi. Detaylar haberimizde..
Osmangazi Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü personeli Kübra Keskin, dünyadaki tek engelli kadın ralli pilotu olarak katılacağı Avrupa Ralli Şampiyonası öncesinde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı ziyaret etti.
Türk Hava Yolları, büyüme hedefleri doğrultusunda ikinci pilot aday adayları için "Take-Off Cadet" ilanı açtı. Başvuru şartları ve detaylar için tıklayın.
TÜRSAB tarafından pilot şehir seçilen Burdur'da turizmde yeni bir dönem başlıyor. Burdur'un tanıtımı ve turizm altyapısının geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapılacak.
Pilot Burcu Çetinkaya, Türkiye'nin 2 bin rakımdaki ilk kar rallisi olan Sarıkamış Rallisi'nde ilk 10'a girmeyi başardı. Zorlu pistlerde mücadele eden Çetinkaya, genel klasmanda da puan aldı.
Yorumlar (0)