Antalya

Forum Muratpaşa’da ‘İklim Krizi ve Su’ tartışıldı

Forum Muratpaşa’da ‘İklim Krizi ve Su’ ele alındı ortak akıl ve planlama Şart

Forum Muratpaşa’da ‘İklim Krizi ve Su’ tartışıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ‘İklim Krizi ve Su' başlığıyla gerçekleşen Forum Muratpaşa'da dünyanın ortak sorunu karşısında hayata geçirilen planlı uygulamaları işaret ederek “Bir ülkenin merkezi bir sistemi olmadan bir planlaması, bir orta vade kavramı olmadan olur mu bu işler? Yani bu ülkenin bir ortak aklı, bir ortak çıkarı, bir merkezi planlaması olmayacak mı?” diye konuştu.
Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin demokratik ve kalkınmış bir Türkiye hedefiyle başlattığı Forum Muratpaşa'nın aralık ayı gündeminde “İklim Krizi ve Su” yer aldı. Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlenen forumda Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hikmet Öztürk ve Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar konuşmacı olarak yer aldı. Forum'un moderatörlüğünü ise gazeteci Meliha Okur yaptı.

Ortak akıl, ortak çıkar
Başkan Uysal, forumun kapanış konuşmasında dünyanın önemli sorun alanı ‘iklim krizi ve su' başlığında ulaşımdan tarıma planlı uygulamaları işaret etti. Başkan Uysal, şöyle konuştu:
“Bilimi kullanmadan olur mu bu işler? Yani bir ülkenin merkezi bir sistemi olmadan bir planlaması, bir orta vade kavramı olmadan olur mu bu işler? Yani bu ülkenin bir ortak aklı, bir ortak çıkarı, bir merkezi planlaması olmayacak mı? Bunların ivedilikle yapılması gerekiyor.”
Forumda Prof. Dr. Yaşar, havuzlara varana kadar gereksiz su harcamalarının önüne geçen ülkeleri örnek gösterdi ve bu yasakların Türkiye'de uygulamaya geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Su Politikaları Derneği Başkanı Yıldız, su yönetimi paradigmalarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, “Plan, politika, strateji, ortak akıl geliştirmek, sektörel su kullanımını dengelemek ve suyu yönetmek önemli” dedi. TEMA Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Öztürk, ormanların artırılması ve korunmasının suyun da korunmasına etki edeceği belirtti.

Forum Muratpaşa’da ‘İklim Krizi ve Su’ tartışıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da bisikleti su kanalında bulunan 13 yaşındaki Sefa'dan acı haber
3. Sayfa

Antalya'da bisikleti su kanalında bulunan 13 yaşındaki Sefa'dan acı haber

Antalya'nın Serik ilçesinde 2 gün önce okul çıkışı kaybolan ve kendisinden haber alınamayan 13 yaşındaki çocuğun, bisikletinin bulunduğu su kanalından 1 kilometre uzaklıkta cansız bedenine ulaşıldı.

Başkan Topaloğlu, Kazakistan fuarında temaslarını sürdürüyor
Bölgesel

Başkan Topaloğlu, Kazakistan fuarında temaslarını sürdürüyor

Antalya'nın Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 23. Kazakistan Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Kemer tanıtımına yaptığı ikili görülmelerle devam ediyor.

Sosyal medyadan satılık prefabrik konteyner ve arsa ilanıyla 1,5 milyon liralık kapora vurgunu
Bölgesel

Sosyal medyadan satılık prefabrik konteyner ve arsa ilanıyla 1,5 milyon liralık kapora vurgunu

Antalya’da sosyal medya üzerinden satılık prefabrik konteyner ve arsa ilanı vererek, iletişime geçtikleri 15 kişiden kapora bedeli altında toplam 1 milyon 485 bin lira alan 8 şüpheli, Antalya merkezli 2 ilde yapılan operasyonla yakalandı.

Yaşlı adamın şapkası işletmecinin aklını başından aldı: Bir anda kendini yerde buldu
Bölgesel

Yaşlı adamın şapkası işletmecinin aklını başından aldı: Bir anda kendini yerde buldu

Antalya'nın Serik ilçesinde işlettiği marketin önünden geçen yaşlı adamla konuşmak için yeltenen marketçi, dengesini kaybedip yarım metre yükseklikten düşerek yere yığıldı.

Dedesiyle aynı kaderi paylaştı, Rusya'da dağ tırmanışında donarak öldü
3. Sayfa

Dedesiyle aynı kaderi paylaştı, Rusya'da dağ tırmanışında donarak öldü

Rusya'da tırmandığı dağda hipotermi geçirerek yaşamını yitiren Türk dağcılardan Mehmet Kocaakça'nın dedesinin de 1915 yılında Sarıkamış'ta donarak şehir olduğu bildirildi.

Antalya'da 2 gündür kaybolan 13 yaşındaki Sefa, su kanalında aranıyor
3. Sayfa

Antalya'da 2 gündür kaybolan 13 yaşındaki Sefa, su kanalında aranıyor

Antalya'nın Serik ilçesinde 2 gün önce okul çıkışı kaybolan 13 yaşındaki çocuktan 2 gündür haber alınamıyor.