Antalya'da şok iddia

Antalya'da şok iddia

Antalya’da zihinsel engelli Lütfiye Yıldırım, diyalize girmek için gittiği merkezde sol gözüne atılan yumrukla yaralandığını iddia etti. 



Antalya'da şok iddia

Antalya’da zihinsel engelli Lütfiye Yıldırım, diyalize girmek için gittiği merkezde sol gözüne atılan yumrukla yaralandığını iddia etti. Talihsiz kadının yumruğun şiddeti ile yere düşmesi sonucu sağ ve sol kolunda da morarma meydana geldi. Yaşlı kadının ablası ise kardeşinin durumunun iyi olmadığını belirterek, sağlık raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Diyaliz merkezinden yapılan açıklamada ise olayın kendilerinde yaşanmadığını ve güvenlik kamerası görüntüleri ile bunu ispatlayacaklarını belirtti.


Olay, 23 Şubat günü saat Kepez ilçesi Yeni Mahalle'de bulunan Özel Daviva Nefroloji Diyaliz Merkezinde yaşandı. Alınan bilgiye göre yaşlı; bakım merkezide kalan zihinsel engelli Lütfiye Yıldırım (64), olay günü diyaliz tedavisi almak üzere adrese gitti. İddiaya göre, yaşlı kadın burada temizlik işleri ile uğraşan ismini bilmediği bir kişinin yumruklu saldırısına maruz kaldı. Talihsiz kadının yumruğun şiddeti ile yere düşmesi sonucu sağ ve sol kolunda da morarma meydana geldi. Aldığı darbe ile yeri yığılan yaşlı kadının yardımına diğer çalışanlar koştu. Diyaliz tedavisi sonrası huzur evine geri dönen yaşlı kadının gözünün morardığını gören çalışanlar durumu ablası Yasemin Soytürk’e bildirdi. Gördüğü manzara karşısında şaşıran dönen Soytürk, ablasını alarak sağlık kuruluşuna gitti. Buradan alınan doktor raporu ile birlikte polis merkezine giden abla kardeş şikâyetçi oldu. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.






Antalya'da şok iddia

"Bana yumruk atan kişiden şikayetçi ve davacıyım"


Diyaliz merkezinde yaşanan olayı anlatan Lütfiye Yıldırım, "Gözüme yumruk attı, kollarıma vurdu. Sonra bana serum taktılar. Yere düştüm, zor kalktım. Kollarım acıdı" dedi. Lütfiye Yıldırım ablası ve avukatı ile birlikte verdiği ifadede korkunç olayın 23 Şubat Cumartesi günü meydana geldiğin söyledi. Yüzü tanınmaz halde olan Yıldırım ifadesinde şunları söyledi:
"Ben zihinsel engelliyim, okuma yazma bilmiyorum. Özel Antalya Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi'nde yaklaşık 2,5 aydır kalmaktayım. 23 Şubat günü saat 11.30 sularında servis ile özel diyaliz merkezine gittim. Yenimahalle'de bulunan özel diyaliz merkezine girdiğimde ismini bilmediğim temizlik işlerini yapan esmer uzun boylu erkek şahıs hiçbir şey söylemeden direk sol gözüme yumruk attı. Ben yere düştüm. Beni yeden diğer çalışanlar kaldırdı. Diyaliz işlemleri yapıldıktan sonra diyaliz merkezinin aracı ile beni akşam saatlerinde tekrar kaldığım huzurevine götürdüler. Ablam Yasemin Soytürk huzurevine geldi ve birlikte Sema Yazar Polikliniğine gittik. Burada doktor raporu aldım. Sol gözümde morluk ve şişme, sağ ve sol kolumda şişlik ve morarma olduğunu gördüm. Bana yumruk atan kişiden şikayetçi ve davacıyım."






Antalya'da şok iddia

"Durumu çok kötü, başka birisi olsa kendisini korurdu"


Yaşananları anlatan abla Yasemin Soytürk ise şöyle konuştu:
"Perşembe günü kardeşimin sağlık kontrolü vardı kontrollerini yaptırarak sağlam olarak huzurevine teslim ettim. Cuma günü diyalizi vardı, diyalizden sonra beni aradılar. Acil gelmemi istediler, ne olduğunu sorduğumda kardeşimin darp edildiğini belirttiler. Gittiğimizde çok kötü durumdaydı, bir gözü ve kollarının durumu iyi değildi. Gözünün birisi tamamen kapanmış. Oradan karakola gittik, şikayetçi olduk. Sağlık raporu aldık, iddiaya göre sağlık merkezinin doktoru alerji olduğunu söylemiş. Diyaliz merkezinin bizi arayarak durumu bildirmesini ne ne olduğunu açıklamasını isterdik. Kardeşimin bu şekilde olması hoş bir şey değil. Durumu çok kötü, başka birisi olsa kendisini korurdu. Şikayetimizin sonuna kadar arkasında bulunacağız, kim yaptı ise bulunmasını istiyoruz. Benim kardeşime ne oldu. Huzur evi diyaliz merkezine sağlam gittiğini söyledi."






Antalya'da şok iddia

"Güvenlik kamerası görüntülerinde böyle bir şeyin olmadığı bellidir"


Diyaliz merkezinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Biz de gereken işlemleri yapıyoruz, gerekli tutanakları tuttuk. Güvenlik kamerası görüntülerimiz var, güvenlik kamerası görüntülerinde böyle bir şeyin olmadığı bellidir. Savcılık güvenlik kamerası görüntülerini izlediği zaman olayın bizden kaynaklanmadığını görecektir. Olay şu anda savcılıkta biz de çok üzüldük, ama kurumumuzda böyle bir hadise yaşanmadı."






Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da hasta kadına darp iddiası
3. Sayfa

Antalya'da hasta kadına darp iddiası

Antalya’da zihinsel engelli Lütfiye Yıldırım, diyalize girmek için gittiği merkezde sol gözüne atılan yumrukla yaralandığını iddia etti.

Komşuda 16 yaşındaki gençten haber alınamıyor Tüm ekipler seferber oldu
Bölgesel

Komşuda 16 yaşındaki gençten haber alınamıyor Tüm ekipler seferber oldu

Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde 16 yaşındaki K.A. isimli çocuk, 10 Şubat 2025 tarihinde kayboldu. Kayıp gencin kaybolmasının ardından ekipler seferber oldu.

Konyaaltı'nda sanat rüzgarı müzikseverleri senfonik rock konserinde buluştu
Bölgesel

Konyaaltı'nda sanat rüzgarı müzikseverleri senfonik rock konserinde buluştu

Konyaaltı Belediyesi, ‘Konyaaltı Sanatla Güzel’ sloganıyla müzikseverleri senfonik rock konserinde bir araya getirdi. Konyaaltı Akademi Çocuk ve Gençlik Orkestrası’nın hazırladığı ve müzisyen Turgut Çıngı’nın sahne aldığı Senfonik Rock Konseri, sanatseverlerle buluştu.

Antalya'da alevlere teslim oldu Hayvanlar telef oldu
Bölgesel

Antalya'da alevlere teslim oldu Hayvanlar telef oldu

Antalya Gazipaşa’da sabaha karşı çıkan yangında 1 inek ve buzağı telef oldu. Ahırda başlayan yangın evde de maddi hasara yol açtı. Detaylar haberimizde.

Antalya'da müstakil evin ahırında yangın çıktı Hayvanlar telef oldu
3. Sayfa

Antalya'da müstakil evin ahırında yangın çıktı Hayvanlar telef oldu

Antalya’nın Gazipaşa ilçesince iki katlı müstakil evin altında bulunan ahırda başlayan yangında 1 inek ve buzağı telef oldu.

Antalya’da 112 Acil Çağrı Merkezi Günü kutlaması ve farkındalık eğitimine ödül
Bölgesel

Antalya’da 112 Acil Çağrı Merkezi Günü kutlaması ve farkındalık eğitimine ödül

Antalya’da 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.