Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde gece saatlerinde başlayan kuvvetli yağış sonrası su birikintileri oluştu, Sabun Çayı ve Deliçay Deresi'nde suyun debisi arttı.
Düziçi ilçesinde gece saatlerinde başlayan sağanak şiddetini artırdı. Bazı mahalle ve yollarda oluşan su birikintileri, vatandaşların ulaşımını aksattı.
Her yağan yağmurda mahallelerinin tek girişinin kapandığını söyleyen Ahmet Çevik, "Her yağmur yağdığında mağdur oluyoruz bu çekilmiş hali, geceden yağan sağanak yağışla birlikte burası göl olmuştu. Çevreyolunda biriken su da bu alana doluyor. Biz burada 9 haneyiz, mahallenin tek girişi burası maalesef sabah servis geldi giremedi biz çocuklarımızı okula gönderemedik evde kaldılar. Benim evimin bodrum katına su doldu her yağmurda evimiz zarar görüyor, yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.
Öte yandan, yaz aylarında kuruyan Sabun Çayı ve Deliçay Deresi'nde suyun debisi arttı.
Deliçay Deresi'ne düştüğü tahmin edilen köpeği gören vatandaşların ihbarı üzerine Düziçi Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışması yaptı. Su seviyesinin düşük olduğu yerden merdivenle inmeye çalışan görevlileri gören köpek hızla olay yerinden uzaklaşırken, kurtarma operasyonu başarısız oldu ve o anlar vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.
İHA
Antalya'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan ve yaklaşık 2400 yıl önce inşa edilen Perge Köprüsü, etkili olan yağışların ardından yıkıldı.
Bucak Belediyesi, sağanak yağış sonrası su drenaj sistemlerinde hızlı çalışmalar gerçekleştirdi. Kent genelinde birçok bölgede çalışma yapılırken, DSİ'nin desteği için de teşekkür edildi.
Antalya’nın Alanya ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışın etkisi gün ağarınca ortaya çıktı.
Antalya'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur, trafikte aksamalara ve su birikintilerine yol açtı.
Antalya'da etkili olan sağanak yağış İbradı ilçesinde bulunan dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası'nın taşmasına neden oldu
Meteoroloji'nin turuncu kod uyarısı yaptığı Antalya'da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, öğleden sonra yerini güneşli havaya bıraktı.
Yorumlar (0)