Şanlıurfa'da tüm gelirleri depremzedelere ayrılan bir tiyatro gösterisi gerçekleşti. Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonundaki Artiz Mektebi oyununa çok sayıda sanatsever katıldı.
Etimesgut Belediyesi, deprem bölgelerine gıda ve temel ihtiyaç yardımları ulaştırdı. Başkan Beşikçioğlu yaptığı açıklamada, 'Birlikte yaraları saracağız.' dedi.
Hatay İskenderun’da Cebike TOKİ Konutları’nda meydana gelen doğal gaz sızıntısı sonucu aynı aileden anne Kader Kökçü ile çocukları Elif Bilge Kökçü (2012 doğumlu) ve İsmail Ege Kökçü (2019 doğumlu) hayatını kaybetti 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise hayati tehlike taşıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremleri sonrası Diyarbakır'da inşa edilen 10 bin konutluk projenin 6 bininin tamamlandığını duyurdu. Depremzedeler için konutlar teslim ediliyor.
Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ziyarete kapatılan tarihi Zincirli Bedesten'de restore çalışmaları devam ediyor.
Depremden etkilenen kentlerin Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip yardım istedi.
Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde evini, iş yerini ve iş yeri personelini kaybeden 64 yaşındaki Suzan Doğan Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci resim yaparak atlatıyor.
Yorumlar (0)