Burdur / Burdur

Gazeteci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri anıldı

Burdur Belediyesi tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında anma etkinliği düzenlendi.

Gazeteci Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri anıldı

Burdur Belediyesi tarafından Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında anma etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, eşi Hülya Ercengiz, Başkan Yardımcıları, CHP İl Başkanı Mehmet Cevni, CHP İlçe Başkanı İlyas Divarcı, Belediye Meclis üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz “Her yıl 24 Ocak ve haftasında Demokrasi şehitlerini andığımız ve katledilen aydınların ardından birkaç kelam edip onları şarkılarla şiirlerle ağıtlarla bir kez daha yüreğimizde hissettiğimiz günlerin birisini daha yaşıyoruz. Ahmet Taner Kışlalı, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Hrant Dink, Necip Hablemitoğlu, Tahir Elçi, Onat Kutlar, Çetin Emeç, Gaffar Okkan, Eşref Bitlis ve aklımıza gelmeyen birçok isim yalnızca ve yalnızca aydın oldukları için kalemini mesleğini ve yurttaş haklarını savundukları için maalesef faili meçhul cinayetlere kaybettiğimiz aydın insanlar. Aydın insanlar niye katledilir diye kendimize sorduğumuzda Emperyalizm ve işbirlikçilerinin yoksul ve cahil haklar yaratarak onları önce savaştırıp ardından onları yoksullaştırıp bunları çok kolayca yönetebildiği bir dünya düzeni istemesindendir. Aydınlar mücadele eder. Kendi varlıklarının çok olduğunda yada bir takım var oluş nedenlerini tamamladıkları için değil. Eşit koşullarda olmayan diğer yurttaşlarında eşit koşullara ulaşabilmesi için mücadele eder. Silahlara ve bombalara harcanan paralar yerine eğitime harcanan paralarla bilimin gelişmesi için mücadele eder. Uyuşturucu baronlarının uyuşturucu ticaretinin yol ağlarını yok edebilmek için mücadele eder. Tüm bunlara baktığımızda özellikle 80 ihtilali sonrasında aydınlık yarınlara mücadele eden birçok aydın insan bizim için matem ayı olan çoğunlukla da ocak ayına denk gelen bir süreç içerisinde katledildiler. “Vurulduk Ey halkım unutma bizi” diyerek bu dünyadan göçtü. İşte bu nedenle aramızda bulunamayan birçok sosyal medya düşünürü arkadaşımızı da buradan anmak isterim. Sosyal medyadan 2 satır yazarak aydınlara sahip çıkamazsınız. Siyasi görüşünüze sahip çıkmazsınız. Sizler mutlaka aydın insanların görev ve sorumluluğu içerisinde bugün salonları doldurup o insanlara sahip çıkmak zorundasınız. Bugün burada bulunan sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Onlar canlarını verdiler biz onlara sadece bir akşam değil yılın 365 günü aklımızın ve yüreğimizin bir köşesinde bulundurmak zorundayız. Bugün bir eğlence için bir araya gelmedik. Anma törenindeyiz ama biz ölülerine kaybettiklerine ağıtta yakan onları şarkıyla türküyle da anan bir milletiz. Bu nedenle belki de bugün türküler çalındığı için birileri bizleri dışardan anlamayıp bizleri eleştirebilir. Ama bizim aydınlarımız arkasından dizleri dövülerek anılan değil fikirleri yaşatılarak anılan insanlar olarak kalmak isterler. Bu nedenle bu akşam burada onları şarkılarımızla türkülerimizle şiirlerle anacağız. Her birini ruhları şad olsun” dedi.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (1)

Muttalip

1 yıl önce / 27.01.2023

"Emperyalizm ve işbirlikçileri" demiş sayın Belediye Başkanı. Emperyalizmi biliyoruz ama içimizdeki işbirlikçileri kim derseniz onlar bugün 6'lı masada kendini gösteriyor. Ama Gönüller kör olunca hakikatler görülmüyor mealesef

  |   Beğenmedim 0   |   Cevapla

İlgili Haberler

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı! Mumcu törenle anıldı
Bölgesel

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı! Mumcu törenle anıldı

Burdur Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Uğur Mumcu anma töreninde, Devrim Şehitleri saygıyla anıldı. Programa katılanlar, Uğur Mumcu'nun hayatı ve mücadelesi hakkında konuşmalar dinledi, ardından Atatürk büstüne çiçek bırakarak anma törenini tamamladı.

Uğur Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'yu yakından tanıyalım İşte Uğur Mumcu'nun hayatı
Bölgesel

Uğur Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'yu yakından tanıyalım İşte Uğur Mumcu'nun hayatı

Uğur Mumcu kimdir? Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü olması nedeniyle hayatı araştırılıyor. Peki, 31 yıl önce suikasta uğrayan Uğur Mumcu kimdir? İşte Uğur Mumcu'nun hakkında bilmeniz gerekenler ve merak edilenler...

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı
Bölgesel

Burdur'da Uğur Mumcu unutulmadı

CHP Burdur İl Başkanlığı ve Burdur Sivil Toplum Örgütleri, Adalet ve Demokrasi Haftası çerçevesinde Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 30. Yılında andı.

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak
Etkinlik

Burdur'da 23 Nisan Coşkusu! Ceylan Ertem sizlerle buluşacak

Burdur Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Burdurluları ünlü sanatçı Ceylan Ertem’in vereceği konser ile buluşturacak.

Burdur Belediyesi'nde İş Fırsatı! 67 Beden İşçisi Alınacak!
Eleman İlanı

Burdur Belediyesi'nde İş Fırsatı! 67 Beden İşçisi Alınacak!

Burdur Belediyesi, 67 beden işçisi alımı için personel alımı yapıyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden 22 Nisan 2024 tarihine kadar online başvuruda bulunabilirsiniz.

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı
Bölgesel

Burdur Belediyesi'nden Üreten Belediyecilik Örneği! Ücretsiz Çiçek Dağıtımı

Burdur Belediyesi, üreten belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara ücretsiz çiçek dağıtacak. Çiçekler cuma günü saat 10.00'da asri mezarlıkta dağıtılacak. Detaylar haberimizde...