GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te jandarma ekipleri tarafından 2023 yılında “Kadın Acil Destek (KADES)” uygulamasının farkındalığının artırılması amacıyla çok sayıda bilgilendirme faaliyeti icra edildi.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 2023 yılında “Kadın Acil Destek (KADES)” uygulamasının farkındalığının artırılması ile 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun anlatılmasına yönelik çok sayıda bilgilendirme faaliyeti icra etti. 2023 yılı içerisinde kent genelinde icra edilen faaliyetler sonucunda 23 bin 633 kadın vatandaşın telefonuna aile içi ve kadına yönelik şiddet olaylarında cihaz konum bilgisi açılarak bir tuşla Acil Çağrı Merkezine ulaşmaları ve olay yerine en yakın devriyenin sevk edilmesi sağlandı.
İcra edilen faaliyetler kapsamında 55 bin 157 erkek vatandaşa da farkındalık eğitimi verildiği öğrenildi.
Bingöl’de jandarma ekipleri, vatandaşlara KADES hakkında bilgi verdi.
Kütahya'nın Simav ilçesinde 37 tekstil çalışanı kadına jandarma tarafından KADES Uygulaması tanıtıldı. Detaylar haberimizde...
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde 'Sağlığınız için Kirazlı'dayız' sloganıyla gerçekleştirilecek olan sağlık kontrolü etkinliği için çağrı yapan Kuşadası Kaymakamlığı, Kirazlılı vatandaşları etkinliğe davet etti.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı, Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği tarafından, Süleymanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde düzenlenen "Lavanta Şenliği" etkinliği sırasında önemli bir farkındalık çalışması gerçekleştirdi.
Kastamonu'da jandarma ekiplerince üniversite öğrencilerine ve akademisyenlere yönelik uyuşturucu mücadele çerçevesinde eğitim verildi.
Aydın'ın Nazilli ilçesinde kadınları ziyaret eden jandarma ekipleri, Kadın Destek Uygulaması'nı (KADES) tanıtarak, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturdu.
Yorumlar (0)