Gaziantep

Gaziantep'te yaratıcılık sergilendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Halı Tasarımı Programı tarafından Yıl Sonu Öğrenci Sergisi düzenlendi.

Gaziantep'te yaratıcılık sergilendi

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Halı Tasarımı Programı tarafından Yıl Sonu Öğrenci Sergisi düzenlendi.
GAÜN Öğretim Görevlisi Emel Bozkurt danışmanlığında düzenlenen sergi, Plastik Sanatlar Dersi kapsamında, 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin el emeğiyle hazırladığı eserleri içeriyor.
Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Öğretim Görevlisi Emel Bozkurt, serginin Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Tasarımı Programı kapsamında, Plastik Sanatlar ve Temel Sanat Eğitimi dersleri çerçevesinde hazırlandığını belirtti.
Sergide, yaklaşık 350 temel tasarım konularını kapsayan ve tüm renkleri içeren öğrenci uygulamalarının yer aldığını söyleyen Öğretim Görevlisi Bozkurt, “Sergide, toplamda 150 öğrenci çalışması sergilendi. Ayrıca, Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve Plastik Sanatlar Dersinde seramik malzeme kullanarak yaptığımız çalışmalardan oluşan 90 seramik eser de sergilendi. Geçtiğimiz dönem yaşadığımız deprem nedeniyle sergilerimizi gerçekleştiremedik ve ikinci dönem derslerimizi online yapmak zorunda kaldık. Bu nedenle toplu bir sergi açmak istedik ve özellikle kampüs içerisinde düzenledik ki fakültemizin diğer bölümlerinin öğrencileri ve hocaları da görebilsin, izleyebilsin. Güzel bir sergi oldu. Desteklerinden dolayı hocalarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

KONSEM yıl sonu sergisi açılıyor
Bölgesel

KONSEM yıl sonu sergisi açılıyor

Konyaaltı Sanat Eğitim Merkezi (KONSEM) bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan “KONSEM Yıl Sonu Sergisi”, 6 Haziran’da Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

El emeği ürünlere yoğun ilgi
Etkinlik

El emeği ürünlere yoğun ilgi

Konyaaltı Belediyesi bünyesinde bulunan Konyaaltı Sanat Merkezi’nin (KONSEM) kış dönemi kursları sona ererken, kursiyerlerin dönem boyunca ürettiği el emeği ürünler, düzenlenen Yıl Sonu Sergisi ile beğeniye sunuldu.

Mahmutlar ‘da el sanatları kursları yıl sonu sergisi açıldı
Etkinlik

Mahmutlar ‘da el sanatları kursları yıl sonu sergisi açıldı

Alanya Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında açılan el sanatları kursları yıl sonu sergisinin ilki Mahmutlar Mahallesi’nde kapılarını açtı.

Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Düzenlendi
Etkinlik

Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Sergisi Düzenlendi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi ile Hacı Rahmi Sultan Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 2018/2019 Eğitim-Öğretim dönemi meslek kursları yıl sonu sergisi düzenlendi.

Bucak emniyet sahada! El Ele Güvenli Geleceğe ile gençler bilinçlendirildi
Etkinlik

Bucak emniyet sahada! El Ele Güvenli Geleceğe ile gençler bilinçlendirildi

Bucak'ta, gençlerin güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görmesi için bilgilendirme etkinliği düzenlendi. Terör faaliyetlerine karşı öğrenciler bilinçlendirildi.

MAKÜ’de 124 Öğrenci Topluluğu Tanıtım Günleri Başladı
Bölgesel

MAKÜ’de 124 Öğrenci Topluluğu Tanıtım Günleri Başladı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) 23-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri başladı. 124 topluluk, yeni öğrencilerle buluşuyor.