Deprem bölgesinden Antalya'nın Gazipaşa ilçesine Gazipaşa’ya gelen depremzedelere kaldıkları otel ve yurtta yerinde sağlık hizmeti veriliyor.
Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde etkili 2 büyük depremin ardından Gazipaşa'daki Uygulama Oteli ile Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan depremzedelere yerinde sağlık hizmeti veriliyor. 9 Şubat tarihinden itibaren bin 153 depremzedenin sahada sağlık kontrolünü yapan hekimler, bazı vatandaşları da muayene ederek ilaçlarını reçete etti. Bölgede kalan depremzedelere yönelik yapılan yerinde sağlık hizmetlerinin 11.00 -12.00 ve 16.00 - 17.00 saatleri arasında devam edeceği belirtildi.
Burdur'da Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, kumaş oyuncakları elleriyle dikerek depremzede çocuklara dağıtıldı.
Antalya Konyaaltı Belediyesi’nin, depremzedeler için oluşturduğu Yardım Toplama Merkezi ve Sosyal Market Butik, artık Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi’nde
Hatay'dan Burdur'a gelen depremzede, ablasını ve yeğenlerini kaybetmesine rağmen yurttaki çalışmalara yardım ediyor.
Depremin derin yaralar bıraktığı Adıyaman’da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) , afetten etkilenen kadınların rehabilitasyonu ve sosyalleşmeleri amacıyla örgü atölyesi etkinliği düzenledi.
Burdur K.K Kadın Meclisi depremzedelerimizin yaralarına merhem olmak adına başlattığı çalışmada depremzedeler için hazırladıkları kıyafetleri deprem bölgesine ihtiyaç sahiplerine gönderiyor.
Burdur'da yaşayan serebral palsi hastası genç kız, engeli nedeniyle sadece iki parmağını kullanabildiği elleriyle yaptığı atkıları depremzede çocuklara bağışladı.