Hatay

Genç ressamlardan yetenek sergisi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı alanında, özel bir lisede eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ‘Karma Resim Sergisi’ açıldı.

Genç ressamlardan yetenek sergisi

HATAY (İHA) - Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı alanında, özel bir lisede eğitim gören öğrenciler tarafından yapılan ‘Karma Resim Sergisi’ açıldı.
Dörtyol Belediye Başkanı Bahadır Amaç tarafından açılışı yapılan ‘Karma Resim Sergisi’ sanatseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Sergi açılışında konuşan Belediye Başkanı Bahadır Amaç, "Sanat eğitimi keşfediciliği geliştirir, bu nedenle çok önemlidir. Gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkaracak ve geliştirecek bu tarz sanatsal faaliyetlerin ilçemizde de giderek yaygınlaşacağına inanıyoruz" diyerek öğrencilere başarılar diledi.
Okul Müdürü Ali Rıza Uygur ise, "Amacımız öğrencilerimize sanat kültürünü ve sanat sevgisini aşılayarak sosyal becerilerini geliştirmek ve her alanda öğrenmelerine yardımcı olmaktır. Çizim becerileri gelişmiş, eleştirel ve estetik bakış açısıyla sanatsal etkinliklerin içeriğini anlayan bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler hem memleketimizin hem de ülkemizin gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Böylesi güzel bir serginin hazırlanmasında emeği geçen başta Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Cengizhan Kanbur'a, öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bilgi Evi öğrencilerinden dönem sonu sergisi
Etkinlik

Bilgi Evi öğrencilerinden dönem sonu sergisi

Osmangazi Belediyesi Bilgi Evleri’nde düzenlenen resim kurslarında eğitim gören öğrenciler, kurs süresince yaptıkları eserleri sergileme mutluluğunu ve gururunu yaşadı.

Ünlü Ressam balonda Kapadokya'yı resmetti
Etkinlik

Ünlü Ressam balonda Kapadokya'yı resmetti

Ünlü Ressam Sevil Duru 'Kavuşum' adını verdiği çalışmalarına Kapadokya bölgesinde havalanan sıcak hava balonunda devam etti.

2024 Mezunları Resim Sergisi ziyarete açıldı.
Etkinlik

2024 Mezunları Resim Sergisi ziyarete açıldı.

EBYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Eğitimi ABD öğrencilerinin hazırlamış oldukları eserlerden oluşan “2024 Mezunları Resim Sergisi” ziyarete açıldı.

Minik ressam 6 yaşında ilk resim sergisini açtı
Bölgesel

Minik ressam 6 yaşında ilk resim sergisini açtı

Bursa'da yaşayan okul öncesi öğrencisi 6 yaşındaki Sümeyye Çalım, 1 yıl boyunca üzerinde çalıştığı eserlerini bir alışveriş merkezinde ziyaretçilerin beğenilerine sundu

'Yunus Emre Haftası Resim Çalıştayı Sergisi' gerçekleşti
Etkinlik

'Yunus Emre Haftası Resim Çalıştayı Sergisi' gerçekleşti

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından düzenlenen 'Yunus Emre Haftası Resim Çalıştayı Sergisi'ne başta fakülte akademisyenleri ve öğrencileri olmak üzere birçok ziyaretçi katılım gösterdi.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Resim Sergisi
Etkinlik

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Resim Sergisi

Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi'nin 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında halka açık alanlarda düzenlediği etkinlikler, 2 Mayıs 2024'te Engelsiz Yaşam Merkezi'nde açılan resim sergisi ile başladı.