Adana’nın Kozan ilçesinde deprem haftası nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından 100. Yıl Şehit Serkan Ağca İlköğretim Okulunda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
Öğrenciler sınıflarda “çök, kapan, tutun” yaparken senaryo gereği depremde yaralanan öğrenciler ekipler tarafından okuldan tahliye edildi.
Deprem haftası nedeniyle Kozan ilçesinde 100. Yıl Şehit Serkan Ağca İlköğretim Okulunda tatbikat yapıldı. AKOM tarafından yapılan tatbikatta önce sirenler çaldı ardından öğrenciler senaryo gereği deprem bitene kadar sınıflarda sıraların altına “çök, kapan, tutun” ile depremden kendilerini korumaya çalıştı. Daha sonra senaryo gereği yaralanan öğrencilere sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaparak sedyelerle AKOM ve CANKUR ekipleri ile birlikte okuldan tahliye edildi. Rol yapan öğrenciler ise gerçeği aratmadı. Deprem sonrası okul bahçesinde güvenli alanlara alınan öğrenciler tatbikatı başarı ile tamamlarken kendilerini alkışlarla ödüllendi.
Okul müdürü Davut Özkan yaptığı konuşmada, "Okulda gerçekleştirilen deprem tatbikatında en kısa sürede öğrencileri güvenli bölgeye toplamak için bu tatbikatı gerçekleştirdik. Başarılı bir tatbikat oldu teşekkürler" dedi.
AKOM Müdürü Ali Güven öğrencilere teşekkür ederek, "Deprem ilimizin ve ilçemizin gerçeği. Bununla ilgili depremi engelleyemeyiz ama eğitimlerle zararı azaltabiliriz. Önce deprem anında sağlam bir nesnenin yanında bekledik ardından okulda hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ettik. Başımızı tutmamız merdivenlerde duvar kenarlarından gitmeyerek ve sırayla güvenli alanlara geçtik. İtfaiye ve CANKUR ekiplerimizle yaralılarımızı enkaz altında kalan çocuklarımızı kurtardık. Başarılı bir tatbikat oldu hepinize teşekkürler" diye konuştu.
Antalya Alanya Belediyesi ve AFAD iş birliğiyle düzenlenen deprem farkındalık tatbikatında, 6 Şubat 2023'teki Hatay Depremi anısına gerçekleştirilen senaryoya dayalı uygulamalı çalışmalar dikkat çekti. Detaylar haberimizde.
Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat 2023 Maraş Depremlerinin ikinci yılına girerken, Kadıköy Belediyesi ilçede önemli bir deprem tatbikatı düzenleyecek. Detaylar haberimizde..
Burdur’da 4,2 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. Engelli bireyler ve yaşlı vatandaşların tahliyesiyle dikkat çeken tatbikatta, ekiplerin müdahaleleri gerçeği aratmadı. Detaylar için tıklayın!
Burdur Valiliği'nden yapılan açıklamada, 5 Ocak 2025 Pazar günü saat 12.15'te Bahçelievler Mahallesi’nde deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirileceği duyuruldu. Detaylar burada!
İçişleri Bakanlığı tarafından Aydın merkezli 7.0 büyüklüğünde deprem senaryosu, etki sahasında yer alan Aydın, Denizli, İzmir, Manisa ve Muğla illerinde eş zamanlı olarak tatbik edildi.
Büyük depremin 25. yıl dönümünde vatandaşlarda bilinç oluşturmak amacıyla Gaziosmanpaşa Arama Kurtarma ekibi katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Yorumlar (0)