Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İspanya Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) İmzaladı. Yapılan anlaşmalar öğrenci ve akademisyen değişimlerini destekleyerek kültürel alışverişi ve akademik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası bir marka olma hedefi kapsamında işbirliklerini güçlendirerek yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İspanya'nın önde gelen üniversitelerinden Granada, Sevilla ve Cordoba Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) imzalandı.
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni temsilen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, Prof. Dr. Metin Bedir ve Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Çınar, Granada Üniversitesi, Sevilla Universitesi ve Cordoba Üniversiteleri ile yakın temasta bulunarak akademik işbirliği anlaşmalarına imza attılar.
Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feridun Bilgin ve Prof. Dr. Metin Bedir, bu anlaşmaların, GİBTÜ’nün uluslararası alanda prestijini artırarak akademik mükemmeliyeti teşvik etmesinin yanı sıra öğrencilere ve öğretim üyelerine uluslararası öğrenme ve öğretme deneyimleri sunma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu işbirliği anlaşmalarının, disiplinler arası işbirliği ve bilimsel araştırma alanlarında ortaklıkların geliştirilmesine yönelik bir zemin oluşturacağını belirttiler.
İspanya’nın en büyük 2. devlet üniversitesi olan ve 15. yüzyılda kurulan Sevilla Üniversitesi, Endülüs İslam döneminin önemli eğitim kurumlarından biridir. Aynı şekilde, 16. yüzyıla dayanan köklü tarihiyle İspanya’nın en eski ve en saygın eğitim kurumlarından biri olan ve Avrupa’nın en büyük kampüslerinden birine sahip olan Granada Üniversitesi ile Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Cordoba şehrinde bulunan, Endülüs İslam döneminde bilim, felsefe ve tıp alanlarında önemli bir merkez olan Cordoba Üniversitesi ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri sayesinde bilimsel ve kültürel alışverişin desteklenmesi hedeflenerek, yapılan bu uluslararası anlaşmalar üniversiteler arasındaki işbirliklerinin önemli bir adımını temsil etmektedir.
İmzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası alanda işbirliği ağını genişleterek öğrencilerine ve akademik personeline daha zengin bir eğitim ve araştırma ortamı sunmaya devam ediyor.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürlüğü arasında "Rehberlik ve İş Birliği Protokolü" imzalanarak, şehrin ekonomik kalkınması, istihdamın artırılması ve üretimin desteklenmesi yolunda önemli bir adım atıldı.
Yüksek İhtisas Üniversitesi ile USHAŞ arasında imzalanan protokol, Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin sağlık turizmi eğitimlerini güçlendirecek, böylece Yüksek İhtisas Üniversitesi ve USHAŞ iş birliği ile uluslararası sağlık hizmetlerinde daha fazla uzman yetişecek.
Rezene üretimi, Tefenni’de yepyeni bir çağa adım atıyor; eleme ve temizleme protokolü sayesinde üreticiler, ürünü daha kaliteli ve değerli hâle getiriyor. Rezene üretimi böylece çiftçilere sürdürülebilir bir kazanç sağlarken, tüketiciler de güvenle tercih edebilecekleri, titizlikle işlenmiş ürüne kavuşuyor.
Muş Alparslan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik önemli bir fırsat sunan işbirliği protokolü, Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ile imzalandı.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Dindarlı Mahallesine yapılacak olan Sağlık Evi'nin protokolü imzalandı.
Mudanya Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi arasında 'güvenli kent, güvenli yaşam' iş birliği protokolü imzalandı.
Yorumlar (0)