Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusundaki mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Tüketici sağlığını koruma amacıyla her gün taklit, tağşiş ve insan sağlığını riske atan ürünlerin üreticilerini ifşa eden Bakanlık, yeni bir listeyi daha kamuoyuyla paylaştı. Bu listede yer alan üreticiler, kıymadan tereyağına, zeytinyağından sahte ballara kadar çeşitli ürünlerde ciddi uygunsuzluklar tespit edildi. İşte ayrıntılar...
Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığını tehdit eden ve üretim aşamasında hile yapan firmalara karşı yoğun bir denetim süreci yürütüyor. Bakanlık, yeni ifşa listesinde, kıymada tavuk taşlığı, zeytinyağında tohum yağı, tereyağında ise bitkisel yağ kullanıldığını belirledi. Ürünlerin içeriğinde yapılan bu tür sahtecilikler, hem insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor hem de tüketiciyi kandırarak adil ticareti baltalıyor.
Bu noktada dikkat çeken bir diğer detay ise sahte bal üretimi. Balın, besleyici değerleriyle bilinen doğal bir ürün olması gerekirken, sahte bal üretimiyle karşı karşıya kalınması tüketicileri derinden sarsıyor.
İşte yeni liste
SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR
Yenimahalle Belediyesi, son kullanma tarihi geçmiş peynir ve tereyağlarını tespit ederek, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte imha etti. Başkan Fethi Yaşar, gıda güvenliği için denetimlerin süreceğini belirtti.
Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı (Food Product), 31 yıllık tecrübesiyle kapılarını açtı. Fuar 31 Ocak tarihine kadar açık kalacak.
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından, 13-20 Ocak tarihli haftalık faaliyet raporu paylaşıldı.
Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki marketlerde gıda denetimleri gerçekleştiriyor.
Burdur’un Karamanlı ilçesinde okulda yedikleri yemekten sonra rahatsızlanan 43 öğrenci, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Burdur Karamanlı'da bir ortaokulda öğle yemeği sonrası 43 öğrenci zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Valilik açıklama yaptı, soruşturma sürüyor.
Yorumlar (0)