Gıda güvenliği tehdit altında mı? Bakanlık listeyi verdi ifşa etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği mücadelesinde yeni bir listeyi ifşa etti. Taklit ve tağşiş ürünlerin üreticileri ifşa edilirken, tüketici sağlığı büyük tehlike altında.

Gıda güvenliği tehdit altında mı? Bakanlık listeyi verdi ifşa etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği konusundaki mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Tüketici sağlığını koruma amacıyla her gün taklit, tağşiş ve insan sağlığını riske atan ürünlerin üreticilerini ifşa eden Bakanlık, yeni bir listeyi daha kamuoyuyla paylaştı. Bu listede yer alan üreticiler, kıymadan tereyağına, zeytinyağından sahte ballara kadar çeşitli ürünlerde ciddi uygunsuzluklar tespit edildi. İşte ayrıntılar...

Gıda Güvenliğinde Büyük Tehdit: İşte Tağşişin En Korkutucu Yönleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, halkın sağlığını tehdit eden ve üretim aşamasında hile yapan firmalara karşı yoğun bir denetim süreci yürütüyor. Bakanlık, yeni ifşa listesinde, kıymada tavuk taşlığı, zeytinyağında tohum yağı, tereyağında ise bitkisel yağ kullanıldığını belirledi. Ürünlerin içeriğinde yapılan bu tür sahtecilikler, hem insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor hem de tüketiciyi kandırarak adil ticareti baltalıyor.

Bu noktada dikkat çeken bir diğer detay ise sahte bal üretimi. Balın, besleyici değerleriyle bilinen doğal bir ürün olması gerekirken, sahte bal üretimiyle karşı karşıya kalınması tüketicileri derinden sarsıyor.

İşte yeni liste

SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜRECEK GIDALAR

Gıda güvenliği tehdit altında mı? Bakanlık listeyi verdi ifşa ettiGıda güvenliği tehdit altında mı? Bakanlık listeyi verdi ifşa ettiGıda güvenliği tehdit altında mı? Bakanlık listeyi verdi ifşa ettiGıda güvenliği tehdit altında mı? Bakanlık listeyi verdi ifşa etti

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar  Antalya Listesi yayınlandı
Bölgesel

taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar Antalya Listesi yayınlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmişler listesini, taklit-tağşiş yapıldığı kesinleşmişler listesini yayınladı. Antalya Firmaları listesi

Afyon'da gıda işletmelerine denetim yapıldı
Yerel Yönetim

Afyon'da gıda işletmelerine denetim yapıldı

Afyonkarahisar’da ki alışveriş merkezlerinde hizmet gösteren gıda işletmelerine yönelik denetim gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Kütahya’da gıda denetimleri gerçekleştirildi
Bölgesel

Kütahya’da gıda denetimleri gerçekleştirildi

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gıda denetimleri gerçekleştirildiği bildirildi.

Erzurum’da  bir hafta içinde 368 denetim gerçekleştirildi
Bölgesel

Erzurum’da bir hafta içinde 368 denetim gerçekleştirildi

Erzurum’da son bir hafta içerisinde il genelindeki gıda işletmelerine yönelik 368 denetim gerçekleştirildi.

Devlet sosyal yardımları nelerdir
Yaşam

Devlet sosyal yardımları nelerdir

2024 Devlet Yardımları, Engelli ve Yaşlı Aylığı, Eğitim Yardımları, Kömür Yardımı, Doğum Yardımı, Eşi Vefat Eden Kadınlara Yönelik Yardımlar, Gıda ve Barınma Yardımları nedir nasıl alınır?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi duyurdu; yılda 1.3 milyar ton gıda israf oluyor
Bölgesel

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi duyurdu; yılda 1.3 milyar ton gıda israf oluyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, açıklanan raporlara göre yılda 1.3 milyar ton gıdanın israf edildiğini söyleyerek bunun çok büyük ve ciddi bir oran olduğunu belirtti.