BURSA (İHA) - Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin, araçlardaki plaka standartları hakkında vatandaşları uyardı. Girgin, standart dışı plaka kullanımının para cezası yanında araç fenni muayenelerinde de kusur kabul edildiğini söyledi.
Girgin yaptığı açıklamada, “İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 09.05.2024 tarihli ve ilgili sayılı yazıları ile araç sahiplerinin ve plaka basılan yerlerin uyarılması istenmektedir. Araçların tescil anında veya vatandaşların sonradan plaka görüntülerinde değişiklik yaptıkları görülmektedir. Oysa İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü plaka basım standartları dışında değişiklik yapılması veya değişik kalıp kullanılarak; rakam ve harf grupları arası birleşik olanlar, kalın punto ile yazılmış olanlar, harf ve rakamları farklı (köşeli) basım şekli olanlar ve ölçüleri farklı plaka takan araç sahiplerine 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 23.maddesi gereği ‘İdari Trafik Cezası’ tutanağı tanzim edilmektedir” dedi.
Vatandaşların araçlarında standart dışı plaka kullanmaları halinde para cezası yanında araç fenni muayenelerinde de kusur kabul edilerek, değiştirilmesinin istendiği uyarısında bulunan Vahit Girgin, gerekli değişiklik yapılmadan fenni muayene onayının da verilmediğini sözlerine ekledi.
Manavgat’ta kavşak sisteminde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralanırken, motosiklet sürücüsüne plaka takmadığı için 15 bin 713 TL para cezası uygulandı.
Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri silahla tehdit suçundan 5 yıl hapis cezası bulunan şahsı yakalayarak cezaevine gönderdi. Detaylar haberimizde..
Karaman'da çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi jandarma tarafından yakalanarak tutuklandı.
Eskişehir'de polis ekiplerince son 1 hafta içerisinde trafikte 10 bin 480 araç kontrol edilirken, 4 bin 362 araca cezai işlem uygulandı.
Sağlık Bakanlığı, 2025 yılı yeniden değerleme oranlarını mevzuata aykırı sağlık beyanıyla tanıtım ve satış yapanlara yönelik idari para cezalarında değişikliğe gitti.
Samsun'un Bafra ilçesinde uyuşturucu ticaretinden yargılanan bir kişi mahkemece 15 yıl hapis, 30 bin lira da adli para cezasına çarptırıldı. Detaylar haberimizde...
Yorumlar (0)