Gölhisar’da, kurumlardan oluşan bir heyet ile birlikte, son yıllarda yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle gelecekte kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalması ön görülen Gölhisar Gölü’nün yok olmaması için alınması gereken tedbirler konuşuldu.
Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş’ın öncülüğünde, Devlet Su İşleri Bölge Müdür Yardımcısı Recep Alan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdür Yardımcı Osman Yöntem, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Sulak Alanlar Şube Müdürü Ersan Berberoğlu, Burdur İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mustafa Akgül, Gölhisar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Harun Ekinci, Gölhisar Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Kavçakar ve Gölhisar Ziraat Odası Başkanı Rıza Şenol Gölhisar Gölü için bir araya geldiler.
Gölhisar Belediyesinde yapılan toplantı sonrası göl kenarına gidip incelemelerde bulunan heyet, sürecin nasıl işleyeceği konusunda değerlendirmelerde bulundular.
İlçemizin en önemli coğrafi değerlerinden biri olan Gölhisar Gölünün gelecekte kurumaması için tüm önlemleri alacaklarını dile getiren Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan İbrahim Sertbaş açıklamasında; “Gölhisar Gölü’nün, yetersiz su kaynakları, yoğun kuraklık, buharlaşma gibi nedenlerden dolayı gelecekte kurumasının önüne geçebilmek için yapılacak tedbirler hakkında verimli ve detaylı bir çalışmayı başlattık. İnşallah bu çalışmalar neticesinde gerekli tüm önlemler alınacak. Tedbir bizden inşallah takdir Yüce Rabbimden. Kurum Müdürlerimize katkı ve katılımlarından dolayı şahsım, kurumum ve ilçemiz adına gönülden yürekten çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar ilçemize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde ifadelerde bulundu.
Burdur’un Gölhisar ilçesi’nde bulunan Gölhisar Gölü’ndeki sazlık alan kimliği belirsiz kişiler tarafından yakıldı. Yangında 5 dekarlık sazlık alan zarar gördü.
Türkiye'nin 7. büyük gölü olan Burdur Gölü, iklim değişikliği, kaçak sondajlar ve vahşi sulama gibi etkenlerle hızla su kaybediyor.
Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, 2024 yılını değerlendirdi. 2025 hedefleri arasında yerel gıda enflasyonu hesaplama ve tohum tescili çalışmaları yer alıyor. Tarımda kuraklıkla mücadele projeleri sürüyor.
Burdur Bucak’ta dört yılın ardından yeniden akmaya başlayan Kestel Toprak Düdeni Şelalesi, yağışlarla hayat buldu. İşte detaylar...
Antalya ve çevresinde, iklim değişikliği ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle yaşanan kuraklık, bölge halkını ve ekosistemi tehdit ediyor.
Türkiye'nin dördüncü büyük gölü olan Eğirdir Gölü, kuraklık ve kontrolsüz su kaybı nedeniyle hızla çekiliyor. Eğirdir Gölü su seviyesi ne kadar? Gölün su seviyesi 5 metre düştü, tarım ve ekosistem ciddi tehdit altında.
Yorumlar (0)