İstanbul

Göz kapağı sarkması tedavi edilebilir

Üst veya alt kapaklarda meydana gelen kırışıklıklar, cilt sarkmaları veya fazla yağ gözlerde cilt sarkmalarına neden olabiliyor.

Göz kapağı sarkması tedavi edilebilir

Üst veya alt kapaklarda meydana gelen kırışıklıklar, cilt sarkmaları veya fazla yağ gözlerde cilt sarkmalarına neden olabiliyor. Bu durumun kişide görme bozukluklarına kadar ilerleyebileceğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, "Çeşitli sebeplerden dolayı oluşan göz kapağındaki şişkinlik durumlarında blefaroplasti veya göz kapağı estetiği ameliyatı uygulanabiliyor. Bu ameliyat kişilerin üst veya alt göz kapaklarına yapılabileceği gibi her ikisine birden de yapılabilir" dedi.

Zaman içerisinde artan kırışıklıklar ve yağ fazlalığının kişilerde cilt sarkmalarına hatta görme bozukluklarına neden olabildiğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, "Bu durumda estetik sebeplerin yanında tıbbi olarak da müdahale zorunlu hale gelebilir. Göz kapağı ameliyatı, sarkmış cilt ve yağ dokusunun düzeltilmesi için yapılabildiği gibi bazen fazla olan yağların az olan bölge ile yer değiştirilmesi, kapak çizgisi belirgin olmayan kişilere de kapak çizgisi oluşturmak için yapılabilir" şeklinde konuştu.

Ameliyattan önce gerekli analizler yapılmalı

Detaylı göz muayenesinin önemli olduğuna değinen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, "Hastanın genel tıbbi değerlendirmeleri yapılarak ameliyata engel bir göz hastalığı olup olmadığı belirlenmeli. Göz kapağı ameliyatının başarılı bir şekilde sonuçlanması için kişinin yara iyileşmesini etkileyecek faktörlerin olmaması ve ciddi bir göz hastalığı bulunmaması gereklidir. İyileşmeyi engelleyecek bir hastalığı olanlar, kaş düşüklüğüne bağlı kapaktaki şekil bozukluğu yaşayan ve aşırı obsesif kişiler göz kapağı ameliyatı için uygun adaylar olmayabilir" açıklamasında bulundu.

Şişkinlik ameliyattan 48 saat sonra azalmaya başlar

Bir ile iki saat arasında değişen ameliyat süresinden sonra hastanın ameliyat sonrası buz kompres yapmasının şişkinliği azaltmak için önemli olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, "Bununla birlikte, yürüme gibi hafif fiziksel aktiviteler, oluşan ödemin atılmasında yardımcı olabilir. Ameliyattan 48 ila 72 saatten sonra şişlik azalmaya başlayabilir. Göz kapağı ameliyatında oluşabilecek çift görme, kanama, enfeksiyon gibi komplikasyonları en aza indirmek için dikkatli bir ameliyat öncesi değerlendirmesi, titiz bir çalışma ve ameliyat sonrası iyi bir takip önemlidir" dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Talihsiz adam eski sağlığına kavuşmak istiyor
Bölgesel

Talihsiz adam eski sağlığına kavuşmak istiyor

Gaziantep’te yaşayan ve 2 yıldır tavuk karası adı verilen göz hastalığıyla mücadele eden Hasan Hüseyin Güneş, gözlerini kaybetme riski ile karşı karşıya. Hastalığı nedeniyle gündüz az gören, gece ise neredeyse hiç görmeyen Güneş, eski sağlığına kavuşmak istiyor.

22 Şubat İstanbul elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

22 Şubat İstanbul elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

İstanbul'da 22 Şubat 2025 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da bugün elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da bugün yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

Taksim’de kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi
Bölgesel

Taksim’de kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi

İstanbul Taksim Meydanı’nda gün boyu aralıklarla devam eden kar yağışı gece saatlerinde etkisini gösterdi. Kar yağışının bastırması ile yerli ve yabancı turistler karın keyfini çıkardı.

 İstanbul'da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu
Bölgesel

İstanbul'da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gece saatlerinde arttırdı. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle yerler beyaza büründü.

İmamoğlu'ndan yarın ve cumartesi günü için kar uyarısı
Bölgesel

İmamoğlu'ndan yarın ve cumartesi günü için kar uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışına ilişkin, "İmkanınız varsa aracınızla mümkün olduğu kadar yarın trafiğe çıkmayın ve toplu taşıma imkanlarından faydalanın" dedi.

İstanbul'da kar yağışı kuvvetini arttırdı
Bölgesel

İstanbul'da kar yağışı kuvvetini arttırdı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından İstanbul'da iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı şiddetini artırdı.