Battalgazi Belediyesi tarafından depremzede çocukların keyifli zaman geçirmesi için konteyner kentlerde düzenlenen ‘Battalgazi’de Çocuk Şenlikleri” programı Acıbadem Konteyner Kentte devam etti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çocuklarla bir araya gelerek eğlencelerine ortak oldu.
Asrın felaketi sonrasında depremzede çocukları hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve ihtiyaçların karşılanmasının yanında aynı zamanda psikososyal destek sağlamak amacıyla çocukların yanında olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Battalgazi’de Çocuk Şenlikleri” programı kapsamında, Göztepe Mahallesi’nde yer alan Acıbadem Konteyner Kentte çocuklarla bir araya geldi. Konteyner kentlerde çocukların eğlenceli zaman geçirmesi için düzenlenen ve çocukların çeşitli oyunlar oynayarak orta oyunlar ve gösterilerle keyifli bir akşam geçirdiği programda Başkan Güder de çocukların bu anlarına eşlik etti.
Depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Bizler hepimiz asrın felaketini yaşadık ve ilimiz ciddi anlamda zarar gördü. Kısa süre içerisinde yaraların sarılması için çalışmalar yapıyoruz. Bu sürede konteyner kentte kalan insanımızı da yalnız bırakmayacağız. Sürekli sizlerle bir araya geliyoruz. Sorun ve sıkıntılarınızı çözmek için gayret edeceğiz. Konutların da yapımları bir yandan devam ediyor. Önümüzdeki ay içerisinde yaklaşık bin konutumuz hazır hale gelecek. Konteynerlerde kalan vatandaşlarımızın bir kısmını kalıcı konutlara alacağız. Dışarıda kalan bir vatandaşımız olmayacak. Ne ihtiyacınız varsa bugüne kadar karşıladık bundan sonra da karşılamaya devam edeceğiz” dedi.
Belediye olarak da kentsel dönüşüme öncülük ettiklerini ifade eden Başkan Güder, “Bundan sonra kentsel dönüşüm için daha çok mücadele edeceğiz. Yaklaşık bir buçuk ay önce Şehit Fevzi bölgesindeki vatandaşlarımıza evlerini teslim ettik. Eski yapıların olduğu mahallemiz daha güvenli ve modern bir hale geldi. Şimdi de belediye olarak dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak 400 sosyal konutun temelini attık. Binalarımızı kısa süre içerisinde bitireceğiz ve teslimini yapacağız. Biz bunlarla da kalmayacağız. Bundan sonraki süreçte her mahallede özellikle ev sahibi olmayan vatandaşlarımız için hızlı şekilde konutları yapacağız. Hepinizi güzel ve modern konutlarınıza yerleştireceğiz” diye konuştu.
Etimesgut Belediyesi, deprem bölgelerine gıda ve temel ihtiyaç yardımları ulaştırdı. Başkan Beşikçioğlu yaptığı açıklamada, 'Birlikte yaraları saracağız.' dedi.
Hatay İskenderun’da Cebike TOKİ Konutları’nda meydana gelen doğal gaz sızıntısı sonucu aynı aileden anne Kader Kökçü ile çocukları Elif Bilge Kökçü (2012 doğumlu) ve İsmail Ege Kökçü (2019 doğumlu) hayatını kaybetti 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise hayati tehlike taşıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat depremleri sonrası Diyarbakır'da inşa edilen 10 bin konutluk projenin 6 bininin tamamlandığını duyurdu. Depremzedeler için konutlar teslim ediliyor.
Gaziantep'te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde hasar gören ve ziyarete kapatılan tarihi Zincirli Bedesten'de restore çalışmaları devam ediyor.
Depremden etkilenen kentlerin Ticaret ve Sanayi Odalarının başkanları, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 31 Ağustos'ta sona erecek mücbir sebep halinin uzatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenip yardım istedi.
Gaziantep'te, 6 Şubat depremlerinde evini, iş yerini ve iş yeri personelini kaybeden 64 yaşındaki Suzan Doğan Yılmaz, yaşadığı zorlu süreci resim yaparak atlatıyor.
Yorumlar (0)