Denizli

Gül üreticilerine müjde.

Gül üreticilerinin çilesi bitecek, kazançları artacak. detaylar haberimizde.

Gül üreticilerine müjde.

Denizli Büyükşehir Belediyesi yağlık gül üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Çardak ilçesindeki gül yetiştiricilerine de destek olacak. Yağlık gülün katma değerini artıracak proje ile Çardaklı üreticilerin uzun yıllardır süren çilesi bitecek, kazançları daha da artacak.

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal alanda yaşayan vatandaşların daha çok kalkınması için onlarca proje hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, yağlık gül üretiminin önemli merkezlerinden biri olan Çardak ilçesindeki gül yetiştiricilerini de unutmadı. Yıllık ortalama 150 ton yağlık gül üretimi yapan Çardaklı gül yetiştiricileri bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’dan destek talebinde bulundu. Yetiştirdikleri yağlık gülleri Çardak ilçesinde işleyecek teknolojiye sahip olmadıklarını, bu nedenle ürünü ham olarak Isparta’ya götürmek zorunda kaldıklarını, bunun da nakliye, işleme maliyeti ve diğer nedenlerden dolayı kazançlarını düşürdüğünü belirten üreticiler Büyükşehir Belediyesinin gül yağı çıkartacak bir ünite kurmasını talep etti. Başkan Zolan’ın gül üreticilerinin talebine olumlu yanıt vermesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi konuyla ilgili proje başlattı.

İlçedeki tüm gül yetiştiricileri projeden faydalanacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çardak Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek “Çardak İlçesinde Üretilen Gülün Katma Değerinin Artırılması Projesi” ile 1 adet gül distilasyon kazanı, 2 adet depo tank ve 1 adet veronik temin edilerek Çardak ilçesinde “Gül Distilasyon Ünitesi” kurulması kararlaştırıldı. Çardak ilçesindeki 121 gül yetiştiricisinin faydalanacağı proje ile gül yetiştiricilerinin uzun yıllardır süren çilesi bitecek, ürünlerin katma değer kazanmasıyla kazançları da ciddi oranda artacak.

“Üreticimizin daha çok kazanması bizleri de mutlu ediyor”

Denizli’nin sanayi ve turizmin yanında önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Üreticimizin daha çok kazanması bizleri de mutlu ediyor” dedi. 1980’lerin sonunda Çardak ilçesinde başlayan yağlık gül üretiminin bugün yıllık 150 ton dolayına geldiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Gül üreticilerimiz maalesef ürettikleri bu ürünleri işleyip katma değer kazanmadan satmak zorunda kalıyordu. Kuracağımız tesisle üreticilerimiz gül yağını kendileri çıkaracak ve daha çok kazanacaklar. Projemiz şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Gül üreticilerine müjde.Gül üreticilerine müjde.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Hasadı Başladı geçen Yıl 40 tl Bu yıl 25 tl
Yaşam

Hasadı Başladı geçen Yıl 40 tl Bu yıl 25 tl

Yer fıstığı hasadı tüm hızıyla devam ediyor. 25 bin dönümlük alanda bu yıl 10 ile 12 bin ton rekolte beklenen Manavgat’ta üreticiler geçen yıl kilogramı 45 liradan alıcı bulan fıstığın bu yıl 25 liraya kadar düşmesinden şikayetçi.

Bucak Çeltikçi Ağlasun Süt Üreticileri Birliği'nde bayrak değişimi! Yeni başkan Mustafa Korkmaz
Bölgesel

Bucak Çeltikçi Ağlasun Süt Üreticileri Birliği'nde bayrak değişimi! Yeni başkan Mustafa Korkmaz

Bucak Çeltikçi Ağlasun Süt Üreticileri Birliği’nde 11 yıl görev yapan Tahsin Baran, başkanlığı Mustafa Korkmaz’a devretti. Baran'a teşekkür edilerek, yeni yönetime başarılar dilendi.

Afyon'un ilk eşofman üreticisi! Dört kuşaklık tekstil serüveni
Yaşam

Afyon'un ilk eşofman üreticisi! Dört kuşaklık tekstil serüveni

Afyonkarahisar’da eşofman üretimini başlatan Çelik ailesi, dört kuşaktır tekstil sektöründe faaliyet gösteriyor. Aile, yarım asırlık makinelerle hala üretime devam ederek bölgenin tekstil tarihine damga vuruyor. Aile mirası eşofman üretimi nasıl başladı, öğrenin!

Burdur’da pancar üreticilerinin gübre sorunu çözülecek!
Bölgesel

Burdur’da pancar üreticilerinin gübre sorunu çözülecek!

AK Parti Burdur İl Başkanlığı, pancar üreticilerinin gübre etiketi uyumsuzluğu sorununa hızla müdahale etti. Türk Şeker ile işbirliği yapılarak uzman ekipler sahaya gönderildi ve detaylı incelemeler başladı.

Ankara'da belediye yerli üreticinin yanında! Üretim için destek
Yerel Yönetim

Ankara'da belediye yerli üreticinin yanında! Üretim için destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yerli çiftçilere aspir tohumu desteği vererek üretimi ve eğitim fırsatlarını artırıyor.

Ata tohumu ile üretti, fidanların boyu kendi boyunu geçti, organik yetişti boyu 50 santimi geçti
Yaşam

Ata tohumu ile üretti, fidanların boyu kendi boyunu geçti, organik yetişti boyu 50 santimi geçti

Antalya'da yaz aylarında kendi çapında sebze işleriyle uğraşan 65 yaşındaki çiftçi Şendur Özdoğru, organik yöntemlerle 52 cm uzunluğunda patlıcan yetiştirdi.