Gürcistan’ın Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları itfaiyecileri Türkiye’de Erzincan’da uçak yangınına nasıl müdahale edileceğine dair simülasyon eğitimi aldı.
Erzincan Yıldırım Akbulut Havalimanı pistinde, Tiflis ve Batum Uluslararası Havalimanları itfaiyecileri eğitim uçağı üzerinde olası uçak yangınları ve kazaları konusunda eğitimden geçti.
Simülatör aracılığıyla bilgi ve deneyimlerini geliştiren Gürcü itfaiyecilere özel tasarlanmış Boeing 737-800 tipi eğitim uçağında uygulamalı yangın eğitimi verildi.
Bilgisayar donanımlı eğitim uçağındaki eğitime katılan itfaiyeciler, bir uçakta çıkabilecek dış ve iç kısımda olmak üzere farklı tiplerdeki yangına nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak gördü.
Havalimanı itfaiye merkezinde hazır bekleyen itfaiyeciler, alarmla çıkış yaparak verilen koordinatlardaki uçağın yanına gidiyor. İtfaiyeciler, senaryo gereği kısa sürede yangınla mücadele ederken diğer yandan da uçaktaki yaralılar kurtarılıyor. İHA
AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Karamanlı’da yapımı tamamlanan Cumhuriyet Ortaokulu’nun öğrencilerle buluşmaya hazır olduğunu açıkladı.
Kula’da yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarını en az seviyeye indirmek ve trafik bilincini artırmak için çeşitli çalışmalarını sürdüren Kula İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik timleri, ilçeye bağlı Sandal İlk ve Ortaokulu’nda okul servislerine yönelik denetim, öğrencilere yönelik ise bilgilendirme semineri düzenledi.
TFF ve TÜFAD Denizli Şubesi işbirliğiyle 17-21 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Levend Sarıoğlu UEFA C Lisans Antrenör Kursu, düzenlenen açılış töreniyle başladı.
Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay Güngör, beldede eğitim gören öğrenciler için destek çağrısında bulundu. 2025 yılında 45 öğrenciye destek sağlanıyor. İşte detaylar…
Aydın’ın Efeler ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine jandarmanın tanıtımı yapıldı. Detaylar haberimizde..
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın başkanlığında Mesleki ve Teknik Eğitim Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)