Burdur ve bölgede genel seçim öncesinde aday adaylar belli olmaya devam ediyorlar. Sürecin başlaması ile birlikte aday adayı olmak isteyenler başvurularını yapmaya başladı.
Burdur'da seçim çalışmalarının hızlanması ile birlikte AK Parti Bucak ilçe Başkanı Mustafa Oğuz'un da istifa edeceği konuşulmaya başlandı.
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde 61 maddelik 'seçim tedbirleri' genelgesi gönderildi.
Burdur'da aday adaylığı için uzun süredir ismi geçen MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, Burdur Milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.
Genel seçim çalışmalarının başlaması ile birlikte, AK Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı olmak isteyenler için başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar...
Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçim için imzayı atmasının ardından gözler Bucak'ta Halk tarafından sevilen ve anketlerde ismi ön planda çıkan isimlere çevrildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamasının ardından YSK, seçime 36 partinin katılacağını açıkladı.
Seçimler ikinci tura kalırsa, ikinci tur seçimleri ne zaman yapılacak ? İşte ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı tarih...
Burdur Ticaret Borsasını ziyaret eden CHP Burdur Milletvekili Aday Adayı Hakan Açar, üreticinin her zaman para kazanabilecek duruma getirilmesi gerektiğini söyledi.
CHP Burdur İl Gençlik Kolları Başkanı Anıl GÜN'ün başkanlığında seçim startı verildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimde partiden aday olmak isteyenlerin tek şartı sunarak seçim müzikleri hakkında açıklamada bulundu.
AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, aldığı seçim kararının ardından açıklamada bulundu.
Türkiye'yi seçime götürecek o önemli karar, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından imzalandı.
Köy ziyaretlerini aralıksız sürdüren CHP Burdur Milletvekili A.Adayı Hülya Gümüş, Bucak ilçesine bağlı Karaot köyüne giderek vatandaşlarla buluştu.
Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, anayasanın verdiği yetki ile seçim sürecini 10 Mart'ta başlatacağını duyurdu.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık tartışmasının ardından Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, dün olduğu gibi bundan sonra da yanında olacağını belirtti.
11 ili vuran deprem felaketinin ardından seçim tarihinde değişiklik yapılıp yapılmayacağına son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıkladı.
Deprem felaketinin ardından seçim tarihi 14 Mayıs olarak konuşulmaya devam ederken, depremzedelerin oy kullanma durumu değerlendiriliyor. Peki, depremzedeler nasıl ve nerede oy verecek? İşte masadaki formüller...
Depremlerin ardından seçimlerin erteleneceğine yönelik tartışmalar devam ederken, hükümet kanadından dikkat çeken bir açıklama geldi.
14-24 Ocak 2023 tarihleri arasında 26 ilde yapılan anket çalışmasında kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti'nin oy oranı yüzde 39.2, CHP'nin oy oranı yüzde 23.8 ve İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 12.3 oldu.
TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, seçim sürecinde adaylık açıklamasında bulundu.
Seçim tarihine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bize yol arkadaşlığı yapacak siz genç kardeşlerimiz için Rabbime hamdediyorum" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 5 yıl önceki uygulamasına benzer süreç işletmesi halinde cumhurbaşkanı adayları için son başvuru tarihi 26 Mart olacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu duyurdu. YSK verilerine göre bugüne kadar en çok genel seçim, ekim ve kasım aylarında yapılırken bu ayları haziran izledi.
Seçim tarihine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adnan Menderes'in 73 yıl önce seçildiği tarih olan 14 Mayıs'ı ilan etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin kurmaylarıyla 2023 seçim takvimini masaya yatırdığı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede de gündeme geldiği gibi seçim için 14 Mayıs tarihinde karar kılındığı öne sürüldü.
2023 ‘te yapılacak genel seçimler öncesinde saha çalışmalarını sürdüren AK Parti Burdur Teşkilatı, merkez mahalle başkanları ile bir araya geldi.
Geçtiğimiz günlerde başkanlık görevini devreden MHP Burdur eski İl Başkanı Hikmet Ökte, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Milliyet Hareket Parti Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay, Hikmet Ökte'nin Milletvekili Aday Adayı olmak için görevi devrettiğini söyledi.