Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerdeki aktif rolünü sürdürme hedefi çerçevesinde İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti. Fidan, İngiltere'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna İyileştirme Konferansı'na katıldı.
Fidan'ın ziyareti esnasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile önemli bir görüşme gerçekleştirdiği bildirildi. Bu görüşme, Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından Blinken ile yüz yüze yapılan ilk görüşme oldu.
Görüşme öncesinde bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD ve Türkiye arasındaki işbirliğinin önemine değindi. Açıklamada, "Geçmişte değerli iş birliklerimiz oldu. Tartışacağımız ve konuşacağımız çok sayıda konu ve başlık var." ifadesine yer verildi. Blinken ayrıca, İsveç'in NATO üyeliği konusunun da gündeme geleceğini belirtti.
Blinken ve Fidan, daha önce 8 Haziran'da bir telefon görüşmesi yapmışlardı. Bu görüşmede, İsveç'in NATO üyeliği, Türkiye-Ermenistan ve Azerbaycan-Ermenistan normalleşme süreçleri, F-16 satın alma ve modernizasyonu ile Ukrayna tahıl anlaşması konuları ele alınmıştı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan bir açıklamada, Hakan Fidan'ın Ukrayna İyileştirme Konferansı çerçevesinde ikili görüşmeler yapacağı belirtilmişti. Ayrıca, bu konferansın Ukrayna'nın kalkınmasına ve savaş sonrası yeniden inşasına odaklandığı vurgulanmıştı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı dolayısıyla geldiği Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde Türkiye İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenen Nur'ul Hamidiye Camii'ni ziyaret etti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı çerçevesinde Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Kaja Kallas ile bir araya geldi. Detaylar haberimizde..
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Sizin için Suriye Kürtlerden, Kürtler de PKK’dan ibaret. Suriye’nin tamamına bakın. Suriye’de Araplar var, Dürziler var, Kürtler var, Aleviler var, Sünniler var, birçok unsur var” dedi.
AK Parti'nin Şehir Buluşmaları programı kapsamında Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Saruhanlı'da Türkiye Yüzyılı hedeflerini ele aldı. Saruhanlı'nın önemi vurgulandı.
Yorumlar (0)