Hakkari

Hakkari'de gençlerin potansiyeli sahneye taşındı

Hakkari Valisi Ali Çelik, “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” adlı tiyatro gösterisine katılarak, gençlerin teknolojiye olan ilgisi ve bu alandaki potansiyellerinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Hakkari'de gençlerin potansiyeli sahneye taşındı

HAKKARİ (İHA) - Hakkari Valisi Ali Çelik, “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor” adlı tiyatro gösterisine katılarak, gençlerin teknolojiye olan ilgisi ve bu alandaki potansiyellerinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.
Vali Ali Çelik, beraberindeki heyet ile, Hakkâri Fen Lisesi ve Hakkâri Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Hakkâri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda düzenledikleri “Geleceğin Teknoloji Yıldızları Yetişiyor’’ adlı tiyatro gösterisine katıldı.
Geleceğin mesleklerinden olan otonom sistemler, yapay zekâ, uzay mühendisliği, yazılım mühendisliği, dron mühendisliği gibi birçok meslek dalını sahneye taşıyan tiyatro gösterisi, gençlere bu alanlarda nasıl kariyer yapabilecekleri konusunda ilham verdi. Ayrıca, sosyal medyanın aşırı kullanımının olumsuz etkileri vurgulanarak, dengeli ve bilinçli bir teknoloji kullanımının önemi ele alındı.
12 oyuncuyla beraber 4 perde olmak üzere toplamda 45 dakika sergilenen gösteride, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi güncel çevre sorunlarına da dikkat çekildi. Sahne performanslarıyla bu konuların geleceğimiz üzerindeki etkileri dramatik bir şekilde anlatılırken, gençlere çevre bilinci de aşılandı.
Gösteriyi izleyen Vali Ali Çelik, “Gençlerimizin teknolojiye olan ilgisi ve bu alandaki potansiyelleri bizleri gururlandırıyor. Ancak teknolojiyi bilinçli kullanmak, sosyal medya esiri olmamak, bol bol kitap okumak, araştırmak ve çevre sorunlarına duyarlı olmak da bir o kadar önemli. Bu tür etkinlikler, gençlerin ufuklarını genişletmek ve geleceğin dünyasına hazırlanmaları için büyük bir fırsat sunuyor. Bu güzel gösteride emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Depremzede öğrenciler Kızılay'ın Çamkoru Kampı'nda bir araya geldi
Yaşam

Depremzede öğrenciler Kızılay'ın Çamkoru Kampı'nda bir araya geldi

Türk Kızılay, deprem bölgesinden gelen yaklaşık 80 öğrenciyi Ankara Çamkoru’da düzenlediği Gençlik Kampı’nda ağırladı. Detaylar haberimizde..

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer'den  isim vermeden Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Av. Aziz Çetin'e Ağır Eleştiriler
Spor

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer'den isim vermeden Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Av. Aziz Çetin'e Ağır Eleştiriler

Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Av. Aziz Çetin, harfiyat paralarının Antalyaspor’a tam olarak aktarılmadığına ve kayıp paranın 1 milyar TL olduğuna ilişkin iddialar üzerine dazenlediği basın toplantısında Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer’e isim vererek yüklenmişti. Gültekin Gencer, bugün sosyal medya hesabından isim vermeden Aziz Çetin’e ağır eleştiriler yöneltti. İşte Gencer’in o idiaları:

CHP Bucak İlçe Gençlik Kollarında bayrak değişimi! Yeni başkan Mehmet Yavuz
Bölgesel

CHP Bucak İlçe Gençlik Kollarında bayrak değişimi! Yeni başkan Mehmet Yavuz

CHP Bucak İlçe Gençlik Kolları'nın yeni başkanı Mehmet Yavuz, görev devrinin ardından ilk açıklamasını yaptı. Yavuz, Atatürk'ün izinde yeni bir dönemin başladığını belirtti ve eski başkan Hülya Gümüş'e teşekkür etti.

“Geliştiren, öğreten, keşfeden programlarla gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
Etkinlik

“Geliştiren, öğreten, keşfeden programlarla gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Geleceğin bilim insanlarını ‘Limitless Makers Programı'nda buluşturduk” dedi. Detaylar haberimizde..

Kasapoğlu ve Kumartaşlı, gaziler günü spor etkinliklerine katıldılar
Yaşam

Kasapoğlu ve Kumartaşlı, gaziler günü spor etkinliklerine katıldılar

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Şube Müdürü Adil Kamberoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Sultan AYHAN, Türkiye birincisi oldu! Cinnah Genç Yazarlar Ödülünü aldı
Bölgesel

Sultan AYHAN, Türkiye birincisi oldu! Cinnah Genç Yazarlar Ödülünü aldı

Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Sultan AYHAN, Cinnah Genç Yazarlar Ödülü kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi oldu. Bu büyük başarı hakkında detaylar haberimizde!