Metin Eyyüpkoca Kimdir?

Metin Eyyüpkoca kimdir? Metin Eyyüpkoca Son Dakika Haberleri ile Güncel Son Dakika Metin Eyyüpkoca haberlerini anında takip edin! Metin Eyyüpkoca Haber ve Metin Eyyüpkoca Son Dakika Haberleri video ve fotoğrafları | Metin Eyyüpkoca Son Dakika Haberleri NNC Haber'de.

Metin Eyyüpkoca Haberleri

 

Metin Eyyüpkoca, 1986 yılında Bingöl'de doğdu. İlköğretim eğitimini Bingöl’de, ortaöğretimini ise Erzurum’da tamamlayan Metin Eyyüpkoca, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu.

2009 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda Ekonomist olarak meslek hayatına başlayan Metin Eyyüpkoca, 2021 yılına kadar Bakanlığın çeşitli birimlerinde görev yaptı. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı ve Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlarda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’nın açtığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Isparta Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Metin Eyyüpkoca, stajını Isparta Valiliği, Kilis Elbeyli ilçesi ve Antalya Kepez’de tamamladı. Bucak ve Bolvadin ilçelerinde refiklik stajlarını bitirerek Kaymakamlık mesleğinde ilerledi.

2022 yılında Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde Kaymakam olarak görev yapmaya başlayan Metin Eyyüpkoca, ardından 24.08.2022 tarihinde Kayseri Tomarza Kaymakamlığı görevini üstlendi. Son olarak, 18.10.2024 tarihinde Ağlasun ilçesindeki görevine başladı.

Kaymakam Metin Eyyüpkoca, evli ve iki çocuk babasıdır.