Denizlerde av yasağının başlayacağı 15 Nisan'a yaklaşılırken hamsi avındaki düşüş sürüyor. Sezonu erken kapatmaya hazırlanan hamsi tezgahlarda her bir gün azalırken, yerini diğer balıklara bırakıyor.
Tekirdağ Süleymanpaşa’da düzenlenen Hamsi ve Mıhlama Festivali’nde 5 ton hamsi için yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluştu. Detaylar haberimizde!
Hamsinin Bolu’daki balık tezgahlarında bulunmaması, diğer deniz ürünlerinin fiyatlarını etkiledi. İstavritin fiyatı yükselirken, vatandaşlar çareyi mezgit ve kefalde arıyor.
Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, bu sezondan itibaren uygulanmaya başlanacak hamsi avlanma kotasının balıkçı ve vatandaşları olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Hamsi altınla yarışacak" dedi.
1 Eylül 2024 - 14 Nisan 2025 tarihleri arasında hamsi avcılığına kota uygulaması getirildi. Kota başvuru süresi 6 Eylül 2024'e kadar devam ediyor.
Tekirdağ'da av sezonunun sona yaklaşmasıyla birlikte balık fiyatları da yükselmeye başladı. Uskumrunun kilosu 150 liraya, istavritin kilosu ise 70 liraya kadar çıktı.
Sinop İl Özel İdaresi, Hamsilos Tabiat Parkı'nda doğal yaşam alanını korumak ve ziyaretçilere daha temiz bir ortam sunmak için kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Bisiklet ve yaya yolları temizlenirken, parkın genelinde de düzenleme yapıldı.
Yorumlar (0)