İskenderun’da maymun çiçeği iddiası
"Hatay İskenderun Devlet Hastanesi’nde maymun çiçeği vakası görüldü" şeklinde çıkan iddialara Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, son noktayı koydu.
“Gerçeği yansıtmıyor.”
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Bazı sosyal medya hesaplarından yayılan; ‘İskenderun Devlet Hastanesi’nde maymun çiçeği vakası tespit edildiğine’ dair bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. İskenderun’daki hastanelerde teşhisi veya tedavisi yapılan maymun çiçeği hastası yoktur” ifadelerini kullandı.
BHA
Maymun çiçeği salgını hakkında bilmeniz gereken her şey! Belirtileri, bulaşma yolları ve korunma yöntemleri ile ilgili kapsamlı bilgileri keşfedin. Maymun çiçeği virüsünden korunmak için alabileceğiniz önlemler bu yazıda!
Halk arasında maymun çiçeği olarak bilinen M-çiçeği virüsünde enfekte anneden bebeğine plasenta yoluyla geçiş olabildiğini belirten Doç. Dr. Duran Tok, “Ateş, deri döküntüleri, baş ağrısı, lenf düğümlerinin büyümesi, sırt ve kas ağrısı, halsizlik, cilt lezyonları genellikle ateş çıktıktan bir kaç gün sonra başlar. Detaylar haberimizde..
Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle tüm dünyada acil durum ilan etti. Uzmanlar, Avrupa'da da görülen virüsün Covid-19'dan daha ölümcül olduğunu bildirdi. Uzmanlar ise virüsten korunmanın en etkili yolunun çiçek aşısı olduğunu belirtiyor.
Hatay İskenderun’da Cebike TOKİ Konutları’nda meydana gelen doğal gaz sızıntısı sonucu aynı aileden anne Kader Kökçü ile çocukları Elif Bilge Kökçü (2012 doğumlu) ve İsmail Ege Kökçü (2019 doğumlu) hayatını kaybetti 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise hayati tehlike taşıyor.
Kaza, Hatay Yayladağı ilçesi Bezge Mahallesi’nde meydana geldi. Seyir halindeki patpat, kontrolden çıkarak uçuruma devrildi.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde sulama kanalına düşen kamyonetin sürücüsü itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Yorumlar (0)