Malatya

‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi devam ediyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AFAD İl Müdürlüğü ile (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı tarafından organize edilen ‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi' kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi'nde düzenlenen deprem farkındalık eğitimine katıldı.

‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi devam ediyor

MALATYA (İHA) - Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, AFAD İl Müdürlüğü ile (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı tarafından organize edilen ‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi' kapsamında üniversite öğrencilerinin katılımıyla Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi'nde düzenlenen deprem farkındalık eğitimine katıldı.
Yeşilyurt Belediyesi'nin öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü ile (TÜGVA) Türkiye Gençlik Vakfı tarafından ‘Hayat Kurtaran Gençlik Projesi' ile üniversite öğrencilerine deprem farkındalık eğitimi verildi.
AFAD İl Müdürlüğündeki uzman ekipler tarafından verilen teorik ve pratik deprem eğitimlerinde, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapmaları gerektiği konusunda öğrencilere detaylı bilgiler paylaşıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in de izlediği eğitim çalışmasını dikkatlice takip eden üniversite öğrencileri, bu ziyaret ile deprem tedbirleri konusunda merak ettikleri soruların cevaplarına da ulaşmış oldular. Deprem eğitiminin herkes için gerekli olduğunu ifade eden Türkiye Gençlik Vakfı Malatya İl Temsilcisi Mesut Demir, eğitim hizmetlerine verdiği önem ve desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'e teşekkürlerini sundu.
“Afetlere karşı her an hazır olmalıyız”
Afetlere karşı her an hazır olunması gerektiğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ise, “Malatya hepimizin malumu olduğu üzere deprem bölgesinde yer almaktadır. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız büyük deprem felaketlerinde çok büyük kayıplar verdik. Doğal afetlere karşı bilinçli ve duyarlı olmamız gerekiyor. Afetlere karşı dirençli şehirler oluşturmak içinde eğitim hizmetlerinin önemli bir yeri vardır. Eğitim olmadan, bilgi sahibi olmadan yaşanabilecek olaylar karşısında çaresiz kalırız. 7'den 70'e herkesi bu önemli konuda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek içinde tüm imkânlarımızı seferber ettik. Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyemizde bu kapsamda çok değerli ve önemli eğitimler veriliyor. AFAD ve Türkiye Gençlik Vakfı Malatya İl Temsilciliğimizle ortaklaşa düzenlediğimiz deprem eğitiminde üniversiteli öğrencilerimizi ağırladık. Öğrencilerimizin akademik eğitimler aldıkları dönemde bu tür sosyal sorumluluk projelerine katılarak doğal afetler üzerine bilgi edinmeleri gelecek hayatları açısından önem arz etmektedir. Katılım gösteren öğrencilerimizi kutluyorum. AFAD'ın deneyimli ekiplerinin gözetiminde öncelikle teorik sonrasında ise pratik olarak deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenler en ince detayına kadar anlatıldı. Belediye olarak bu tür eğitim projelerinde yer almaya, destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kepez'de Karting Park Projesi başladı
Yerel Yönetim

Kepez'de Karting Park Projesi başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 'Spor kenti Antalya' sloganıyla vizyon projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Detaylar haberimizde..

Antalya'da su kaynaklarının korunması ve etkin kullanımı konuşuldu
Bölgesel

Antalya'da su kaynaklarının korunması ve etkin kullanımı konuşuldu

Antalya’nın su kaynaklarının sınırsız olmadığını ve bazı sektörlerde alınacak tedbirler ile su kaynaklarının korunabileceğini ifade eden Vali Şahin, “Tarım ve hayvancılık sektörü su kullanımının en yoğun olduğu alanlardan birisidir. Bilimsel metotlarla yapılacak sulama faaliyetlerinde üçte iki oranında su tasarrufu sağlayabiliriz.

Antalya'da  "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleşti
Bölgesel

Antalya'da "Şehrini Keşfet" projesinin tanıtımı gerçekleşti

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, turizmi 12 aya yaymaya yönelik hayata geçirecekleri “Şehri Keşfet” projesinin tanıtım toplantısı için basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sandıklı Gardaş Yarenler Meclisi'nin Çırak Projesi
Yaşam

Sandıklı Gardaş Yarenler Meclisi'nin Çırak Projesi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde çoğunluğu esnaflardan oluşan ve ahi kültürünü benimsemiş, Sandıklı Gardaş Yarenler Kültür Derneği, ahilik kültürünü yaşatmak adına, geçen sene yaptıkları çırak projesini bu senede Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile devam ettiriyor. Detaylar haberimizde..

Başkan Ümit Alagöz’den 9.9.2024'te 9 Proje Açılışı!
Yerel Yönetim

Başkan Ümit Alagöz’den 9.9.2024'te 9 Proje Açılışı!

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, 9 Eylül 2024 tarihinde 9 büyük projenin açılışını gerçekleştirecek.

Şehzadeler Belediyesi “Minik Eller, Büyük Hayaller” projesini hayata geçirdi
Bölgesel

Şehzadeler Belediyesi “Minik Eller, Büyük Hayaller” projesini hayata geçirdi

Manisa’nın Şehzadeler Belediyesi, çocukların sosyal becerilerini erken yaşta geliştirmek, mahalle kültürünü pekiştirmek ve oyun yoluyla öğrenmeyi teşvik etmek amacıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” projesini hayata geçirdi.