Antalya

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak

Konyaaltı Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde HayatPark’ta yerel ürün pazarı kuracak.

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak

Konyaaltı Belediyesi 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde HayatPark’ta yerel ürün pazarı kuracak. Konyaaltı ilçesinin kırsal mahallelerinden çok sayıda üretici, yerel ürün pazarında ürünlerini satışa sunacak.
Konyaaltı Belediyesi yerel üreticiye destek olmaya devam ediyor. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında HayatPark’ta kurulacak yerel ürün pazarında, yerel üretici ile tüketici bir araya getirilecek. Yerel üreticinin ürünlerini sergileyeceği Pazar, yarın saat 10.00’da HayatPark’ta kapılarını açacak. Pazar saat 19.00’a kadar açık kalacak.

ÇANDIR FASULYESİ VE DOYRAN PATLICANI

Portakaldan domates ve bibere kadar bölgede üretilen çok sayıda tarım ürününün yer alacağı yerel ürün pazarında, bölgeye has ürünler olan Çandır fasulyesi ile Doyran patlıcanı da satışa sunulacak.

ÜRETİCİ TÜKETİCİ BULUŞMASI

Yerel üreticiye sahip çıkmak ve tarımsal üretimi desteklemek adına önemli projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle de HayatPark’ta açacağımız yerel ürün pazarında yerel üreticiyle tüketicileri bir araya getireceğiz” dedi.

YEREL ÜRETİCİYE SİZ DE DESTEK OLUN

Aile çiftçiliğinin, yerel üreticiye destek olmanın öneminin dünya tarafından da bilindiğini dile getiren Başkan Kotan, “Aile çiftçiliği tüm dünyanın kabul ettiği bir kavram. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) de 2014 yılını resmi olarak “Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı” ilan etmişti. Aile çiftçiliği kırsal kalkınmanın birçok alanı ile bağlantılı olan aile temelli tarımsal faaliyetler bütünüdür. Yerel üreticilerimiz de tüm aile bireyleri ile beraber çalışarak geçimlerini sağlamaktadırlar. Yerel üreticilerimize verdiğimiz destek hem onları kalkındırarak yok olmalarının önüne geçecek, hem de yerel ürünlerin üretilmeye devam etmesine katkı sağlayacaktır. Kuracağımız yerel ürün pazarına sizler de katılarak yerel ürünlerimizi ilk elden alıp üreticilerimize destek olabilirsiniz” diye konuştu.

 

Hayatpark'ta yerel ürün pazarı kurulacak

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

“Ücretsiz tansiyon ölçümü yapılacak”
Yerel Yönetim

“Ücretsiz tansiyon ölçümü yapılacak”

Konyaaltı Belediyesi'nin düzenlediği Halk Sağlığı Buluşmaları kapsamında “7'de 70'e Sağlıklı Beslenme Buluşmaları” gerçekleştirildi. Gürsu ve 23 Nisan Emekli Kahveleri'nde gerçekleşen etkinlikte vatandaşlara uzman diyetisyen tarafından sağlıklı beslenme konusunda bilgi verildi. Detaylar haberimizde..

Konyaaltı'nda okulları yeni döneme hazır
Yerel Yönetim

Konyaaltı'nda okulları yeni döneme hazır

Konyaaltı Belediyesi yeni eğitim-öğretim yılı öncesi ilçe sınırları içerisindeki okullarda temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde..

Konyaaltı Belediyesi’nin 30 Ağustos Masa Tenisi turnuvası sona erdi
Yaşam

Konyaaltı Belediyesi’nin 30 Ağustos Masa Tenisi turnuvası sona erdi

Konyaaltı Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla belediye personeli arasında gerçekleştirdiği Masa Tenisi Turnuvası sona erdi. Detaylar haberimizde..

Geleceğin Ali Gürbüzleri bu kursta yetişiyor
Spor

Geleceğin Ali Gürbüzleri bu kursta yetişiyor

Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni gerçekleştiren Konyaaltı Belediyesi'nin, geleceğin başpehlivanlarını yetiştirmek için açtığı kurslar ilgi görüyor. Detaylar haberimizde..

Konyaaltı Yaz kursları eğitimin yanı sıra sorumluluk almayı da öğreniyorlar
Bölgesel

Konyaaltı Yaz kursları eğitimin yanı sıra sorumluluk almayı da öğreniyorlar

Konyaaltı Belediyesi Yaz Kursları'nda futbol eğitimi alan 7-10 yaş arasındaki çocuklar, hem futbol oynayarak sağlıklı yaşama adım atıyor hem de antrenörlerinin her hafta verdiği yataklarını toplama, kitap okuma gibi yaşama dair ödevleri hayata geçirerek sorumluluk sahibi bireylere dönüşüyor.

Konyaaltı'nda her Pazar sokakta dans var
Etkinlik

Konyaaltı'nda her Pazar sokakta dans var

Antalya'da Konyaaltı Belediyesi, ilçe sakinleri için sanatsal etkinlikler düzenliyor. Detaylar haberimizde..