Antalya

Hikayesi yürekleri burkan mezarlık başka yere kaldırıldı

Antalya'nın Aksu ilçesinde 4 yaşındayken sobadaki kaynar çorbanın üzerine dökülmesi sonucu hastanede hayatını kaybedip, kabri mezarlığın dışında kalan çocuk mezarı, onun üzüntüsüyle yaşamını yitirmiş annesinin son isteği üzerine yanına defnedildi. Detaylar haberimizde..

Hikayesi yürekleri burkan mezarlık başka yere kaldırıldı

Antalya'nın Aksu ilçesinde 4 yaşındayken sobadaki kaynar çorbanın üzerine dökülmesi sonucu hastanede hayatını kaybedip, kabri mezarlığın dışında kalan çocuk mezarı, onun üzüntüsüyle yaşamını yitirmiş annesinin son isteği üzerine yanına defnedildi.
1964- 1968 yılları arasında yaşamış İsmail Uçar'a ait Güzelyurt Mahalle Mezarlığının dışında kalan mezar, yakınlarının gerekli işlemleri tamamlaması sonucu Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri tarafından Manavgat ilçesi Beşkonak Mahallesi Değirmenözü mevkiindeki annesi Fatma Uçar’ın mezarının yanına defnedildi.

Hikayesi yürek burkmuştu
18 Ağustos tarihinde İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) gündeme getirdiği haber sonrası İsmail Uçar’ın ailesi bulunmuştu. Abla Zekiye Yanıç, küçük kardeşinin hüzünlü hikayesini anlatırken gözyaşlarını tutamayıp, 4 yaşındaki çocuğun üzerine sobadaki kaynar çorbanın döküldükten sonra hastanede hayatını kaybettiği, annesinin de onun üzüntüsüne dayanamayıp vefat ettiğini söylemişti.
Çocuk mezarının sahibi aile, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileriyle görüşerek mezarlığın Manavgat ilçesi Beşkonak Mahallesi Değirmenözü mevkiindeki annesinin mezarının yanına taşınması için müracaatta bulundu. Gerekli işlemleri tamamlayan aileye yardım eden Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri, İsmail Uçar’a ait mezarı, Manavgat ilçesi Beşkonak Mahallesi Değirmenözü mevkiindeki annesinin mezarının yanına defnedilmek üzere dualar eşliğinde aileye kefenleyerek teslim etti.

“Annem huzura kavuşacak”
Kardeşine yıllar sonra yeniden kavuştuğunu belirten abla Zekiye Yanıç, “Çok şükür çok sevinçliyiz, aynı zamanda çok üzüntülüyüz. Bugün annemi gördüm rüyamda, kardeşimize kavuştuk. Şimdi onu alıp annemin kucağına götüreceğiz” dedi.
Kardeşinin 4 yaşında yandığını ve hastane de vefat ettiğini kaydeden Yanıç, “Ailemiz burada. Kardeşimin mezarını buradan alıp Manavgat Beşkonak Değirmenözü köyüne annemin başucuna defnedeceğiz. Kardeşim yandı, hastanede kaldı, vefat edince buraya defnedildi. Bir daha kendisini göremedik. Şimdi sizin sayenizde kavuştuk. Annem huzura kavuşacak” şeklinde konuştu.

“Şimdi yavrusunun kokusunu almış olacak”
Güzelyurt Mahalle Muhtarı Teslime Yılmaz ise şunları söyledi: “Şuan duygularım çok yoğun. Zekiye teyzemiz bu yavrunun hikayesini anlatınca çok etkilendik. Şimdi ablasının kucağında, annesinin kucağına gidecek. Annesi yavrusunun kokusunu almak için bir parça elbisesine sarılmış yıllarca, şimdi yavrusunun kokusunu almış olacak. Vesile olduğumuz için çok mutluyuz. Ana ve yavrunun buluşmasından daha güzel bir şey yoktur. İnşallah cennette de buluşurlar.”

Hikayesi yürekleri burkan mezarlık başka yere kaldırıldıHikayesi yürekleri burkan mezarlık başka yere kaldırıldıHikayesi yürekleri burkan mezarlık başka yere kaldırıldıHikayesi yürekleri burkan mezarlık başka yere kaldırıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Afyonkarahisar'da 20 Eylül elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak
Kesintiler

Afyonkarahisar'da 20 Eylül elektrik kesintisi! Nerelerde etkili olacak

Afyonkarahisar'da 20 Eylül 2024 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? Afyonkarahisar ve ilçelerinde elektrikler kesilecek mi? Afyonkarahisar'da yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

20 Eylül Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler
Kesintiler

20 Eylül Muğla elektrik kesintisi! İşte etkilenecek yerler

Muğla'da 20 Eylül 2024 Cuma Günü elektrik kesintisi var mı? Muğla'da yarın elektrikler kesilecek mi? Muğla'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde...

Antalya’da izinsiz eğitim öğretim yapan okullar mühürlendi
3. Sayfa

Antalya’da izinsiz eğitim öğretim yapan okullar mühürlendi

Konyaaltı ilçesinde izinsiz eğitim öğretim faaliyeti yaptığı belirlenen 4 okul idari para cezası uygulanarak kapatıldı. Detaylar haberimizde..

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı
Yerel Yönetim

Eğirdir'de Sakin Şehirler toplantısı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cittasslow Türkiye Koordinatörü Muhittin Böcek, ‘Sakin Şehirler Ağı' olarak bilinen Uluslararası Belediyeler Birliği ‘Cittaslow'a üye ve aday belediye başkanlarıyla Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bir araya geldi. Detaylar haberimizde..

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi
Etkinlik

Kubbeli Camii’nin temel atma töreni düzenlendi

Kemer'in Arslanbucak Mahallesi’nde Kubbeli Camii’nin temel atma törenine gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Antalya'da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı
3. Sayfa

Antalya'da trafik kazası! Motosiklet sürücüsü yaralandı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde motosikletle otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaralanan motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı. Detayla haberimizde..