Antalya

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

Antalya’da balık avı için denize açıldığı sırada uzun süren yakın markajına uğradığı köpek balığını ‘hoşt’ diye kovalayan amatör balıkçı Savaş Güzel’in bu sefer çıktığı avda oltasına köpek balığı takıldı.

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

Antalya’da balık avı için denize açıldığı sırada uzun süren yakın markajına uğradığı köpek balığını ‘hoşt’ diye kovalayan amatör balıkçı Savaş Güzel’in bu sefer çıktığı avda oltasına köpek balığı takıldı. Akya ya da sinarit balığı tuttuğunu sanıp uzun uğraşlar sonucu oltasını çeken Güzel, köpek balığıyla karşılaşınca neye uğradığını şaşırdı. “Oğlum ben sana hoşt dememiş miydim?” tepkisini veren Güzel, oltasını kopartıp köpek balığının doğasında kalmasını sağlarken, balık avını da yarıda kesmek zorunda kaldı.

Daha önce Konyaaltı ilçesinde balık avı için denize açıldığı sırada bir köpek balığının yakın markajına uğrayan amatör balıkçı Savaş Güzel’in peşini bu sefer köpek balıkları Kemer ilçesi açıklarında bırakmadı. Yine kıyıdan 2-3 kilometre açığa arkadaşlarıyla ava çıkan Güzel’in oltasına balık takıldı. Balığı yaklaşık 20 dakika uğraşlar sonucu teknesine yaklaştıran Güzel, oltaya takılan balığın köpek balığı olduğunu görünce neye uğradığını şaşırdı.

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

“Oğlum ben sana hoşt dememiş miydim”

İlk tepkisi, “Oğlum ben sana hoşt dememiş miydim?” olan Güzel, köpek balığını tekneye almadan oltanın kopartılması sonucu gitmesine müsaade etti. “Demek ki neymiş; hoşt desek de köpekler gitmiyormuş” diyen Güzel, diğer oltaların da kopmasından dolayı balık avını noktalamak zorunda kaldı.

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

“Yine kısa bir muhabbetimiz oldu”

O anları anlatan Güzel, “Balık tutmayı düşünüyorduk. Akya ve sinarit avlayacaktık. Oltayı denize salıyoruz, direkt kopuyordu. Normalde 50-60 kilo ağırlığında balığı çekebilen misinalarımız var. Kancalarımız da özel. Giriş bölümü çentikli, çıkış bölümü çentiksiz. Koptuğu zaman balığın ağzından kanca 1-2 sat sonra düşüyor ve bu sayede balık kurtuluyor. Büyük ihtimal yanak kısmına oturmuş. 150-200 metreden çıkardım, yine aynı manzara. Yaklaşık 22-23 kiloluk güzel bir camgöz balığı. Tekneye alamadık, kancaya da saldırgan olduğu için müdahale edemiyoruz. Yine kısa bir muhabbetimiz oldu, ardından oltayı kopartıp doğaya bıraktık” dedi. (İHA)

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

“Ya teknemden dolayı ya benden dolayı”

Yaşadıklarına bir türlü anlam veremediğini ifade eden Güzel, “Balık nedense ya benim teknemden dolayı ya da benden dolayı, bu aralar iyice köpek balığı denk geliyor. Her çıktığım avda köpek balığına rastlamaya başladım. Ya tekneyi satacağım ya da farklı yerler bakacağım. Hiç av yaptırmıyorlar desem yeri var. Balık avlayacaktım ama yine avımız bölündü. Yine o bölgeyi terk etmek zorunda kaldık, köpek balıkları galip geldi” diye konuştu.

Hoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldıHoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldıHoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldıHoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldıHoşt diye kovaladığı köpek balığı oltasına takıldı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Çavdır’da Yeni Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği kuruldu! Başkan Serthan Şahin oldu
Bölgesel

Çavdır’da Yeni Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği kuruldu! Başkan Serthan Şahin oldu

Çavdır Avcılar ve Amatör Balıkçılar Derneği resmi olarak kuruldu. Bölgesel iş birliği ve doğa koruma projelerine odaklanıyor.

“Hayatımın en güzel, en büyük avlarından biri oldu”
Yaşam

“Hayatımın en güzel, en büyük avlarından biri oldu”

Antalya'da balıkçılık yapan Savaş Dursun, dev orkinos göçünün izini sürerek İzmir açıklarında boyları 2 metrenin üzerinde 120, 150 ve 160 kiloluk üç orkinosu oltayla tuttu.

 Sarıkamış'ın alabalıkçısı  Medeni Erol
Bölgesel

Sarıkamış'ın alabalıkçısı Medeni Erol

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Kelik Deresi’nde Medeni Erol, kurduğu tesiste alabalık yetiştiriyor. Erol, yetiştirdiği alabalıklarla geçimini de sağlıyor.

Balıkçılar Teknelerini Bakıma Soktu
Bölgesel

Balıkçılar Teknelerini Bakıma Soktu

Akdeniz'de av sezonunun kapanmasıyla Mersinli balıkçılar, ekmek teknelerini bakıma aldı. Karaya çekilen teknelerde önce kalafat, tamir, macun ve boya işlemleri yapılıyor, ardından tekrar deniz indirilen teknelerin makine ile ağ bakımlarına geçiliyor.

Türk Balıkçı Tekneleri Okyanuslarda Avlanıyor!
İş Dünyası

Türk Balıkçı Tekneleri Okyanuslarda Avlanıyor!

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu'na yönelerek avcılık yapıyor.

Balık Tutarken Denizde Mahsur Kaldılar!
3. Sayfa

Balık Tutarken Denizde Mahsur Kaldılar!

İzmit Körfezi'ne balık tutmak açılan 3 kişi şiddetli fırtına sebebiyle denizde mahsur kaldı. 3 kişinin denizden kurtarılma anları kameraya yansıdı.