Burdur

Hülya Gümüş gündemdeki açıkladı! Hülya Gümüş asfalttan seyir terasına tek tek açıkladı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, AK Parti İlçe Kongresi’nde yapılan eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu. Hizmet ve sorumluluklarına dikkat çeken Gümüş, gündemdeki tartışmalara net cevaplar verdi.

Hülya Gümüş gündemdeki açıkladı! Hülya Gümüş asfalttan seyir terasına tek tek açıkladı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, son günlerde gündemde yer alan iddialara dair açıklamalarda bulundu. AK Parti İlçe Kongresi’nde yapılan eleştiriler ve çeşitli konularla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapan Gümüş, önemli noktalara dikkat çekti.

"Hizmet Etmek İçin Buradayım, Kavga Etmek İçin Değil"

Başkan Gümüş, yaptığı açıklamada polemiklerden uzak durmaya gayret ettiğini belirterek şunları söyledi:
"Benim işim hizmet etmek, kavga etmek değil. Ancak son gelişmeler ışığında, bana bir cevap hakkı doğduğunu düşünüyorum. Gündemdeki tartışmalar hakkında kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettim."

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"KIYMETLİ OLAN KAVGA ETMEK DEĞİL HİZMET ETMEK"

"Kıymetli Hemşerilerim,

Bildiğiniz üzere şimdiye kadar tartışma ortamlarına girmemeye çok dikkat ettim. Çünkü kıymetli olanın kavga etmek değil, hizmet etmek olduğuna inanıyorum. Ama gündemdeki son gelişmeler nedeniyle bana da bir cevap hakkı doğduğuna inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde AKP İlçe Kongresinde yapılan konuşmalar hususunda kamuoyunu bilgilendirmek adına cevap veriyorum.

"BUCAKLI HEMŞERİLERİMİ ANLAMADIKLARINI DÜŞÜNÜYORUM."

Konuşmalardan anlaşıldığı kadarıyla Bucakta seçim kaybettikleri için oldukça üzgünler. Bunu anlayışla karşılıyorum. Vatandaşın kendilerine sarı kart gösterdiğini söylediler. Ben ise hala Bucaklı hemşerilerimi anlamadıklarını düşünüyorum. Vatandaşımız, 31 Mart’ta “Şapkayı koysak seçimi alırız,” söylemlerine en güzel cevabı verdi.

"BU SORUNU ÇÖZMEK BİZİM İŞİMİZ"

Kendileri, su sorunu için, “çare sondaj mıydı?” Diye sormuş. Evet, maalesef bu kadar kısa sürede çare sondajdı. Tabi ki biz de kalıcı çözüm için mücadele ediyoruz ama kuruyan sondajları takviye etmek, vatandaşı mağdur etmemek zorundaydık. Bu konuda verdiğimiz mücadeleyi en iyi kendileri bilir. DSİ ile yaptığımız görüşmelere örnek vererek; “Bu sorunu çözmek bizim işimiz, AKP milletvekilleri ve AKP iktidarı bunu yapacak, bunu öğrenecekler!” söylemlerine istinaden soruyorum… 22 yıldır iktidarda olan kendileri değil miydi? 3 dönemdir belediye, başka bir partide miydi?

"BUCAK BİR KARAR VERDİ"

Beni bilen bilir. Şimdiye kadar hiçbir şekilde siyaset ayrımı yapmamaya, siyaset üstü çalışmaya özen gösterdim. Bana oy veren yurttaşlarımın hangi partiden olduklarını sorgulamadım, sorgulamam, sorgulamayacağım da. Bucak bir karar verdi: “Hülya kızımız Bucak için çalışır, hizmet etmek için elinden geleni yapar, biz ona güveniyoruz” dedi. Bu yüzden karşılaştığımız her problemde, siyasi parti fark etmeksizin, milletvekillerimizle görüştüm ve sorunlara çözüm yolları aradım. Yapılmaya çalışılan bütün konulardan sayın vekilimizin de bilgisi vardır. O yüzden “reçeteler uygulanmıyor,” demesini kendi vicdanına bırakıyorum.

"İNCELEMEDE SEYİR TERASININ CAN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA TEHLİKELER BARINDIRDIĞI..."

İçişleri Bakanlığına denetim talebinde bulunduğumuz Seyir Terası gündemlerindeymiş. Kendisi, müdürlüklerle görüştüğünü ve böyle bir denetime gerek olmadığını iddia etmiş. Öncelikle belirtmek isterim ki vatandaşlarımızın talebiyle, inşa edilen seyir terası ve taş duvarların sağlam olup olmadığı bu paralelde vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit edip etmediği, projeye uygun olup olmadığı noktasındaki çekincelerimizin ortadan kaldırılması için, 18.08.2024 tarihinde İçişleri Bakanlığı’ndan ayrıntılı bir inceleme talebinde bulunduk. Bu kapsamda belediyemiz bünyesindeki birim müdürlerimiz de seyir terasının bulunduğu alanda incelemeler yaptı. Bu incelemelerde de seyir terasının can güvenliği konusunda tehlikeler barındırdığı, birçok aksamında yapının mukavemetini etkileyecek aksaklıkların olduğunu tespit ettiler. Aynı zamanda seyir terasının mali yönleri ve ihale prosedürlerinin, usulüne uygun olup olmadığı noktasında gerekli yargısal başvuru yollarına gittik. Vatandaşlarımızın can güvenliğinden kaynaklanan endişelerimizin giderilebilmesi için yapıların dayanıklılık testlerinin olumlu gelmesi sonucunda bu yapının devamını arzuladığımızı ifade ettik. Biz bunu Belediye Meclisinde de açıklamıştık. Kendilerine Meclis gündemlerimizi takip etmesini öneririm.

"BUCAK KAVGA DEĞİL HİZMET İSTER"

Kendisi bir de, biz adaylara iktidar partisinden olmazsanız nasıl hizmet getireceksiniz diye sorulduğunu ve bizim bu soruya karşı cevaplar verdiğimiz söylemişler. Ben de herkes gibi kendilerinden şunu söylemelerini beklerdim. “Ben iktidar milletvekiliyim Bucak’ın evladıyım, Bucak’ın hizmet almasını, siyasi kavgaların, hizmetin önüne geçmesine müsaade etmem! Önceliğim parti kavgası değil, Bucak sevdası!” demesini beklerdim. Ama sanırım çok bekleyeceğim. Bucak kavga değil hizmet ister. İnşallah bunu da sizlere ben öğreteceğim.

ASFALT TEKLİFİNDE NET RAKAM

Bir de Bucak’taki sıcak asfalt çalışmamıza ilişkin kendisinin ve partisinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik ya da bilgi eksikliğinden kaynaklı açıklamalarına da cevabım var: Bucak Belediyesi olarak Belediye Başkan Yardımcımız ve Fen İşleri Müdürümüz ile 70 Evler Mahallesi sakinlerinin, geçmiş dönemden kalan ve bir yılı aşkındır süren mağduriyetinin ivedilikle giderilmesi adına Burdur Valiliği İl Özel İdare Yol Şube Müdürü ile görüşmeler yaptık. Yol Şube Müdürü ile Başkan Yardımcımız ve İlgili Müdürümüz, 70 Evler Mahallesi ve Onaç Mahallesi’nde yerinde incelemeler yaptı. İncelemeler doğrultusunda, sahada yaklaşık 7.500 ton (2.5 km) sıcak asfalt yapılacağı hesap edilerek, Yol Şube Müdürlüğü’nden ihtiyacımız olan sıcak asfaltın ton fiyatı hakkında çalışma yapılması talebinde bulunduk. Devamında Yol Şube Müdürlüğü, birim fiyat çalışması yaparak tarafımıza her şey dahil olmak üzere, ton fiyatı 1.600 TL’den (toplam 12.000.000,00 TL); Bitün (hammadde) Bucak Belediyesi tarafından temin edilirse işçilik dahil her tonda 800 TL’den (toplam maliyet bu haliyle 12.752.025,00 TL olacaktı) fiyat teklifi vermiştir. Yol Şube Müdürlüğü, bu fiyat teklifleri nispetinde anlaşma sağlanması halinde 15 günlük süre içinde yapıma başlanabileceğini belirtmişti. Bunun üzerine tarafımızca geçtiğimiz Nisan ayında, önceki dönem Burdur Valisi Sayın Türker ÖKSÜZ’den randevu aldım. Gerçekleşen görüşmemize, Belediye Başkan Yardımcımız Hüseyin GÖKTUR, Fen İşleri Müdürümüz Mehmet CANBAZ da refakat etti. Bu görüşmede ilgili asfalt çalışmasının, İl Özel İdare tarafından yapılması ve protokol şartları konuşuldu. Önceki dönem Burdur Valimiz Türker ÖKSÜZ, bu hususta KÖYDES programından dolayı makine teçhizatı veremeyeceğini, elinde “bitüm” olmadığını, asfalt sezonu sonunda tekrar görüşülmesi gerektiğini belirtti. Halbuki KÖYDES projesi bizim görüşmemizden 3 ay sonra başladı. Bu görüşmelerden sonra, önceki belediye yönetiminden kalan ve bir türlü tamamlanamayan yollardan kaynaklı mağduriyeti çözmek adına Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun ERCENGİZ ile görüşmeler yaptık. Bu görüşme sonucunda Bitümü (Hammadde) belediyemiz tarafından, diğer kalemlerin ise (malzemenin nakli, finişer ile asfalt serilmesi, plent ile asfalt karma giderleri) Burdur Belediyesi tarafından karşılanacak şekilde protokol yaptık. Bu vesileyle Bucaklı hemşerilerimizin cebinde en az 5.000.000,00 TL (Beş Milyon Türk Lirası) kalmasını sağlayan Burdur Belediye Başkanımız Sayın Ali ORKUN ERCENGİZ’e bir kez daha teşekkür ediyor, bu iş birliğinin Burdur İlimizde ilgili tüm kamu kurumlarına ve kanaat önderlerine örnek olmasını diliyorum. Geçmiş dönemde yılan hikayesine dönen bu hizmet bu etkin iş birliğiyle Bucaklı hemşerilerimize sunulmuştur.

Her bir detayını kamuoyunun bilgisine sunduğumuz bu hususa karşılık; Burdur Valiliği’nin ve İl Özel İdare Yol Şube Müdürlüğü’nün herhangi bir açıklaması yokken, böyle bir girişim, görüşme ve süreç olmadığına dair bile bir bilgi bulunmazken bu kurumların yerine geçmeye çalışarak açıklama yapılması kamuoyunu yanıltıcı ve fonksiyon gaspı niteliğindedir.

Sonuç olarak, bu söylemlerinizi seçimi kaybetme hazımsızlığınıza veriyorum. Ama son seçimdeki Bucak halkının iradesinden ders çıkarmadığınızı görüyorum. ‘Hırs zarar sebebidir; kanaat ise bir hazinedir. Bucak’ın hayrına olan bütün iş birliklerine hazırım, bunu sizlere de tavsiye ederim.

Saygılarımla. " 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 6
    BEĞENDİM
  • 3
    BEĞENMEDİM
  • 1
    GÜLDÜM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Onaç ve Yetmiş Evler Mahallelerinde Yol Yenileme Tamamlandı
Bölgesel

Onaç ve Yetmiş Evler Mahallelerinde Yol Yenileme Tamamlandı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in iş birliğiyle, Onaç ve Yetmiş Evler Mahallelerinin yolları yenilendi.

Hülya Gümüş, mahalleleri tek tek dolaşıyor! Barbaros Mahallesinde vatandaşlarla buluştu
Bölgesel

Hülya Gümüş, mahalleleri tek tek dolaşıyor! Barbaros Mahallesinde vatandaşlarla buluştu

Bucak Belediyesi’nin düzenlediği Mahalle Buluşmaları'nın üçüncü ayağı Barbaros Mahallesi'nde gerçekleşti. Başkan Hülya Gümüş, mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyip projeler hakkında bilgi verdi.

Hülya Başkan Sahada! Alaattin Mahallesinde halkla buluştu! Her zaman halkla iç içe
Bölgesel

Hülya Başkan Sahada! Alaattin Mahallesinde halkla buluştu! Her zaman halkla iç içe

Bucak Belediyesi, Alaattin Mahallesi'nde düzenlediği Mahalle Buluşmaları programında vatandaşların taleplerini dinledi. Altyapı, temizlik ve sosyal hizmetler konuşuldu.

Hülya Gümüş'ten talep sonrası hızlı çözüm! 24 saatte çalışma başladı
Bölgesel

Hülya Gümüş'ten talep sonrası hızlı çözüm! 24 saatte çalışma başladı

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Mahalle Buluşmaları'nda gelen talepler doğrultusunda Atilla Mahallesi’nde 24 saat içinde yol ve şarampol genişletme çalışmalarına başladı.

Hülya Gümüş, tüm ekibiyle sahada! Mahallede vatandaşlarla buluştu
Bölgesel

Hülya Gümüş, tüm ekibiyle sahada! Mahallede vatandaşlarla buluştu

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Mahalle Buluşmaları kapsamında Atilla Mahallesi’nde halkla bir araya geldi. Başkan Gümüş, vatandaşların taleplerini dinleyip çözüm önerileri sundu.

Hülya Gümüş'ten pazar esnafına büyük müjde! Perşembe pazarının üstü kapanacak
Bölgesel

Hülya Gümüş'ten pazar esnafına büyük müjde! Perşembe pazarının üstü kapanacak

Bucak Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Kapalı Perşembe Pazarı esnafına beklenen müjdeyi verdi. Bu kış, pazar yerinin üst katı kapatılarak esnaflar soğuktan korunacak.