Hünerli Eller Kadın Kooperatifi tarafından deprem bölgelerindeki bebek ve çocuklara gönderilmek üzere kışlık kıyafet hazırlanıyor.
Burdur Hünerli Eller Kadın Kooperatifi tarafından deprem bölgesindeki bebek ve çocuklara yetiştirilmek üzere kışlık kıyafet örülüyor. Burdurlu kadınlar yün iplerden bebek ve çocukları koruyacak ceket, yelek, atkı ve bere başta olmak üzere bir çok ürünü yetiştirmek için hummalı bir çalışma başlattı. Burdurlu kadınları destek olmak için davet eden Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in eşi Hülya Ercengiz, “Hünerli Eller Kadın Kooperatifi’nde kadınlarımız bağışlanan ipler ile deprem bölgesinde çocuklarımızın üşümemesi için bir araya gelerek ellerinden geleni yapıyorlar. Desteklerinizi bekliyorlar Tel: 05372270035 @hunerliellerkadinkoperatifi” bilgisini paylaştı.
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde deprem bölgesine başlatılan yardım kampanyası devam ederken, kampanya çerçevesinde bağış yapılan hayvanlar kesilerek afet bölgesine gönderildi.
Depremden en fazla etkilenen illerde psikososyal ekipleriyle çalışmalar yürüten Kızılay, yaklaşık 70 bin kişiye psikolojik destek verdi.
Konyaaltı Belediyesi, deprem bölgesindeki hayvan üreticilerine yem ve saman desteğini sürdürüyor.
Burdur’dan 11 gönüllü öğretmen daha deprem bölgesindeki çalışmalara destek olmak amacıyla Hatay’a gitti.
Depremde 14 akrabasını toprağa veren 70 yaşındaki Aziz Karakuş da acısını bir kenara bırakıp çalışmalarda yer alıyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Burdur İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgeye giderek buradaki çalışmalara destek oldular.