İstanbul

İbrahim Paşa Sarayı'nın altında 15 asırlık mahzen bulundu

İbrahim Paşa Sarayı'nın altında 15 asır öncesine ait Bizans döneminde sarnıç, Osmanlı döneminde mahzen olarak kullanılan bir yapı bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı, asırlar öncesine ait yapı için çalışmalarını sürdürüyor.

İbrahim Paşa Sarayı'nın altında 15 asırlık mahzen bulundu

Sultanahmet'te bulunan İbrahim Paşa Sarayı, Osmanlı zamanında sultan düğünlerinin, şehzade sünnetlerinin görkemli törenlerine ev sahipliği yaparak bügün Türk ve İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılıyor.

Bu tarihi yapının, Pargalı İbrahim Paşa ile Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Hatice Sultan ile birlikte yaşadığı saray olduğu düşünülüyor.

Sarayın altında 15 asır öncesine ait Bizans döneminde sarnıç, Osmanlı döneminde ise arşiv mahzeni olarak kullanılan büyük bir yapı bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, asırlar öncesine ait olan yapı için çalışmalarını sürdürürken 600 metrekare genişliğinde ve 6 metre 80 santim yüksekliğindeki mekanın 5. asırda yapıldığı tahmin ediliyor.

Sultan sarayları dışında günümüze ulaşılabilen tek özel saray İbrahim Paşa Sarayı, yüzyıllar boyunca çoğunlukla devlet konutu olarak kullanıldı.

Paşalara, onların eşi hanım sultanlara tahsis edildi. Bir süre de misafirhane olarak elçilere hizmet verdi. 1983’ten bu yana Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmet veriyor.

Kaynak: NTV

İbrahim Paşa Sarayı'nın altında 15 asırlık mahzen bulunduİbrahim Paşa Sarayı'nın altında 15 asırlık mahzen bulundu

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Altay: "Meram'ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracağız
İş Dünyası

Başkan Altay: "Meram'ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracağız

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsünün yanındaki Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonunu yaparak tarihi eseri yeniden ihya ediyor.

Gökhan Yazgı;  2 bine yakın Hitit tableti yapay zeka ile okundu
Yaşam

Gökhan Yazgı; 2 bine yakın Hitit tableti yapay zeka ile okundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, binlerce yıllık tarihi vesikalardan oluşan 2 bine yakın Hitit tabletinin yapay zeka yöntemiyle okunduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş'ta  bir genç, tarihi mızrak ucu buldu
Yaşam

Kahramanmaraş'ta bir genç, tarihi mızrak ucu buldu

Kahramanmaraş'ta bir genç, mantar toplamak için çıktığı dağlık arazide tarihi mızrak ucu buldu. Mızrak ucunu muhafaza altına alan genç, müzeye ulaştıracağını ifade etti.

Bor ilçesinde Tarihi kalıntılar bulundu
Etkinlik

Bor ilçesinde Tarihi kalıntılar bulundu

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Beldesi’ndeki bir evin temelinde tarihi taşlar bulundu.

Beyağaç'ta Tarihi Eser Operasyonu!
3. Sayfa

Beyağaç'ta Tarihi Eser Operasyonu!

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 152 parça tarihi eserle yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Denizli'nin Beyağaç İlçesinde Tarihi Eser Operasyonu
3. Sayfa

Denizli'nin Beyağaç İlçesinde Tarihi Eser Operasyonu

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 152 parça tarihi eserle yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.Denizli’nin Beyağaç ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda bin 152 parça tarihi eserle yakalanan şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.