İklim Aktivisti Greta Thunberg, Hollanda'daki Fosil Yakıt Sübvansiyonlarına Karşı Düzenlenen Protestoda Gözaltına Alındı

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Hollanda’nın Lahey kentinde fosil yakıt sübvansiyonlarına karşı düzenlenen protestoda iki gözaltına alındı.

İklim Aktivisti Greta Thunberg, Hollanda'daki Fosil Yakıt Sübvansiyonlarına Karşı Düzenlenen Protestoda Gözaltına Alındı


LAHEY (İHA) - İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, Hollanda’nın Lahey kentinde fosil yakıt sübvansiyonlarına karşı düzenlenen protestoda iki gözaltına alındı.
Hollanda’nın Lahey kentinde fosil yakıt sübvansiyonlarına karşı düzenlenen protestolara İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg de katıldı. Hollanda polisinin, ana yolu kapatmak isteyen eylemcileri engellemesinin üzerine protesto çatışmaya dönüştü. Eylemcilerle birlikte Lahey’e giden A12 otoyolunu kapatmaya çalışan 21 yaşındaki Thunberg, diğer göstericilerle birlikte polis tarafından gözaltına alındı. Kısa bir süre sonra serbest bırakılan Thunberg’in özgürlüğü kısa sürdü. İsveçli aktivist, eylemcilerin yanına dönerek bu kez de tren istasyonuna giden yolun kapatılması protestosuna katıldı. Bir kez daha gözaltına alınan Greta Thunberg, polis aracına bindirildi. Birkaç saat gözaltında tutulan aktivist, akşam saatlerinde serbest bırakıldı.
Thunberg, ikinci kez gözaltına alınmadan önce yaptığı açıklamada, dünyanın varoluşsal bir krizle karşı karşıya olduğunu, bu nedenle eylemlere katıldığını söyleyerek, “Gezegensel bir acil durumla karşı karşıyayız ve bir şeyler yapabilecekken kenarda durup insanların hayatlarını ve geçim kaynaklarını kaybetmesini, iklim mültecisi olmasını izlemeyeceğiz” ifadesini kullandı.
Hollanda polisi daha sonra yaptığı açıklamada, gösterilerde 412 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Hamas: "Ateşkes anlaşmasının kalan aşamalarını tamamlama konusundaki istekliliğimizi teyit ediyoruz"
Dünya

Hamas: "Ateşkes anlaşmasının kalan aşamalarını tamamlama konusundaki istekliliğimizi teyit ediyoruz"

Hamas, Arap Birliği’ne gönderdiği mektupta, "Kapsamlı ve kalıcı bir ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, yeniden imar ve kuşatmanın kaldırılmasıyla sonuçlanacak ateşkes anlaşmasının kalan aşamalarını tamamlama konusundaki istekliliğimizi teyit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da tren kazasının yıl dönümü protestolarında çatışma
Dünya

Yunanistan'da tren kazasının yıl dönümü protestolarında çatışma

Yunanistan'da 57 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının 2. yıl dönümü nedeniyle sokaklara dökülen göstericiler ve polis arasında çatışma çıktı.

Pakistan'da cuma namazı sırasında camide patlama: 5 ölü, 23 yaralı
Dünya

Pakistan'da cuma namazı sırasında camide patlama: 5 ölü, 23 yaralı

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki bir camide cuma namazı sırasında meydana gelen patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Japonya'da orman yangını: 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı
Dünya

Japonya'da orman yangını: 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı

Japonya'nın Iwate eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı.

 Sudan'daki askeri uçak kazasında ölü sayısı 46'ya yükseldi
Dünya

Sudan'daki askeri uçak kazasında ölü sayısı 46'ya yükseldi

Sudan'ın Omdurman kentinde askeri uçağın yerleşim yerine düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 46'ya yükseldi, 10 kişi yaralandı.

 Almanya'da bir evde 2'si çocuk 3 kişinin cesedi bulundu
Dünya

Almanya'da bir evde 2'si çocuk 3 kişinin cesedi bulundu

Almanya'da bir evde 2'si çocuk 3 ceset bulunurken, babanın iki çocuğunu öldürdükten sonra intihar etmiş olabileceği ifade edildi.