1965 yılında, ‘Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olma’ ünvanını alan İnsuyu Mağarası, Burdur’un en önemli doğal varlıklarından birisi. Türkiye’nin en işlek yol ağlarından biri olan Antalya karayolu üzerinde bulunan İnsuyu Mağarası, ‘Burdur turizmi’nde potansiyeli yüksek olan yerlerin başında geliyor.
Ulaşım kolaylığı ile ülkemizin turizme açılan ilk mağarası olma özelliği taşıyan İnsuyu Mağarası, içerisindeki kalker tortulanmalarından oluşmuş sarkıt ve dikitler ile gelen ziyaretçilerini etkiliyor. 1996’dan bu yana ziyarete açık olan mağara, yerli ve yabancı çok sayıda doğa severi ağırlıyor.
9 günlük Ramazan Bayramı tatili boyunca binlerce vatandaş İnsuyu Mağarası’nı ziyaret etti. İnsuyu Mağarası tatil boyunca 6 bin 721 ziyaretçisini ağırladı. Geçtiğimiz yıl sezon boyunca toplamda 54 bin kişinin geldiği İnsuyu Mağarası‘na 9 günlük tatil boyunca yerli yabancı birçok turistin uğrak noktası oldu.
Burdur’un tanıtımında önemli bir yere sahip olan İnsuyu Mağarası, geçen yıl yapılan çalışmalarla tekrar turizme kazandırıldı. Bu yıl ise yürütülen çalışmalarla hizmet kalitesi daha da yükseltildi. Mağara, çevre düzenlemeleri ve peyzaj düzenlemeleriyle göz kamaştırıyor.
Kaynak: Burdur Gazetesi
Burdur Valisi Türker Öksüz, İnsuyu Mağarası'nın ziyarete açık olan bölümlerini gezerek, mağaranın turizm potansiyeline dikkat çekti. Vali Öksüz, mağaranın Burdur'un önemli bir turizm değeri olduğunu belirtti.
Burdur İnsuyu Mağarası: Türkiye'nin en uzun mağarası. Damlataşlarla süslü, etkileyici bir doğa harikası. Kolay ulaşım, efsaneleri ve tarihiyle ziyaretçilerini büyülüyor.
Burdur Valisi Sayın Ali Arslantaş, “İnsuyu Mağarası” ile “Bakibey Konağı” ve “Mısırlılar Evi’nde” incelemede bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.
Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası olan Burdur’daki İnsuyu Mağarası koronavirüs sürecindeki normalleşme adımları sonrası ziyaretçileriyle buluşmaya başladı.
Burdur’un en başta gelen turizm duraklarından biri olan İnsuyu Mağarası çevresi Valilik tarafından başlatılan çalışmalarla güzelleştiriliyor.
Burdur Valisi Hasan Şıldak’ın özel ilgisiyle yeniden düzenlenen, Türkiye’nin turizme açılan ilk mağarası İnsuyu Mağarasında, yılın ilk altı ayında ziyaretçi sayısında yüzde 88 artış yaşandı.
Yorumlar (0)