İran, Almanya ve Avusturya'nın İsrail Tepkisine Yanıt Verdi! Büyükelçiler Çağrıldı

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısı sonrası Almanya ve Avusturya'nın tepkisine sert çıktı. Her iki ülkenin büyükelçileri, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

İran, Almanya ve Avusturya'nın İsrail Tepkisine Yanıt Verdi! Büyükelçiler Çağrıldı

İran, İsrail'e füze saldırısının ardından gösterdikleri tutuma tepki olarak Almanya ve Avusturya’nın Tahran büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Almanya ve Avusturya'nın İsrail'e yönelik füze saldırısını protesto etmek amacıyla İran’ın Berlin ve Viyana büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırmasına İran'dan misilleme geldi. İran, Almanya’nın Tahran Büyükelçisi Markus Potzel ve Avusturya’nın Tahran Büyükelçisi Dietrich Heim’i Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, her iki ülkenin tutumunun kınandığı belirtildi. İran’ın güvenliğini savunmak için kararlı olduğu vurgulanan açıklamada, İran Silahlı Kuvvetleri’nin Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkını kullandığı ve bu adımın 2 aydır devam eden itidalin ardından bölgedeki kalıcı güvenlik ve istikrarı sağlama amacıyla atıldığı ifade edildi. Bazı Avrupa ülkelerinin İsrail’e verdiği desteği kınanarak, “Avrupalı taraflar, mali ve askeri desteklerini keserek İsrail rejiminin katliam ve soykırım makinesini zamanında durdursalardı bugün bu tür trajediler yaşanmazdı” ifadeleri kullanıldı.

İran kınanmıştı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer ülkesinin, İsrail'e gerçekleştirilen füze saldırısının ardından İran'ın Berlin Büyükelçisi’nin bakanlığa çağırıldığını duyurarak, “İran Büyükelçisi, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınamak ve bu saldırının haklı olmadığını belirtmek amacıyla bakanlığa çağrıldı” ifadelerini kullanmıştı. Avusturya da Tahran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısına tepki göstermek amacıyla İran büyükelçisini çağırmıştı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Lübnan'da acı bilanço! Ölüm haberleri kahrediyor! 1 yılda bin 974 kişi öldü
Dünya

Lübnan'da acı bilanço! Ölüm haberleri kahrediyor! 1 yılda bin 974 kişi öldü

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında, geçtiğimiz ekimden bu yana 127'si çocuk toplam 1.974 kişi hayatını kaybetti. 9.350 kişi yaralandı. Sağlık çalışanları tehlikede.

İsrail Saldırmaya Çocukları öldürmeye  Devam ediyor Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı: en aza  8 ölü 59 yaralı !
Dünya

İsrail Saldırmaya Çocukları öldürmeye Devam ediyor Lübnan’ın başkenti Beyrut’a saldırı: en aza 8 ölü 59 yaralı !

LÜBNAN’DA NELER YAŞANDI? İsrail ordu radyosuna konuşan ismi verilmeyen güvenlik yetkilisi ise saldırıda Hizbullah’ın Operasyon Dairesi Başkanı İbrahim Akil’i hedef almayı amaçladıklarını kaydetti.

Pezeşkiyan çağrıda bulundu! 'Gazze’deki saldırılara karşı birleşmeliyiz'
Dünya

Pezeşkiyan çağrıda bulundu! 'Gazze’deki saldırılara karşı birleşmeliyiz'

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde, İslam ülkelerinin Gazze saldırılarına karşı birleşmesi gerektiğini vurguladı.

İran saldırısı  Altın Yükseldi borsa çakıldı
İş Dünyası

İran saldırısı Altın Yükseldi borsa çakıldı

Jeopolitik tansiyonun etkisiyle tahviller ve altın yükselirken hisse senetleri düştü.

3 Bin Yıllık Şehir nerede  Hala ayakta mı  Ziyarete açık mı
Yaşam

3 Bin Yıllık Şehir nerede Hala ayakta mı Ziyarete açık mı

Dikkat çekici dairesel kentsel düzeni, şehrin antik ve stratejik planlamasını sergileyen, merkezi bir merkezden zarif bir şekilde yayılan radyal yollara sahiptir. Bu karmaşık geometrik tasarım, Hemedan'ın yüzyıllar boyunca nasıl geliştiğine dair büyüleyici bir bakış açısı sunuyor ve bu olağanüstü şehri tanımlayan tarihi derinlik ile kentsel gelişmişliğin uyumlu karışımını güzel bir şekilde gösterip modern Dünyada bir çok şehir planlamasına örnek teşkil etmektedir..

İranlı turistler Van'da esnafın yüzünü güldürüyor
Bölgesel

İranlı turistler Van'da esnafın yüzünü güldürüyor

Her tatil fırsatını değerlendirerek Van'a gelen İranlı turistler, turizm sektörü başta olmak üzere zorlu bir süreç yaşayan esnafın yüzünü güldürüyor.