Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i, İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan ziyaret etti.
İrlanda'nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan, Büyükelçilik Konsolosu Karen Vincent ve Antalya Fahri Konsolosu Seçkin Arkan ile birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Muhittin Böcek, Antalya’nın turizm, tarım ve ticarette Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirterek, "Son yıllarda İrlanda’dan Antalya’ya gelen turist sayısında ciddi bir artış var. 2024 yılında Antalya’ya gelen İrlandalı turist sayısı yüzde 40 arttı. Antalya'mız ile İrlanda arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, kültürel ve ticari iş birliği imkanları üzerine çalışacağız. Kentimizin kalkınması ve uluslararası alandaki tanınırlığının artırılması için iş birliği içinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.
İrlanda’nın Ankara Büyükelçisi Clare Brosnan ise yeni Büyükelçi olarak Antalya’yı ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Son yıllarda İrlandalı vatandaşlarımızın Antalya’ya büyük bir ilgisi var. Ziyaretim süresince İrlandalı vatandaşlarımızın Antalya’yı neden tercih ettiğini daha yakından anladım. Antalya’nın çok güzel bir gastronomi kültürü var. Biz de bir tarım ülkesiyiz. Çevre ve sürdürülebilir tarım alanında güzel iş birlikleri yapabiliriz. Antalya ile çok güzel ortak noktalarımız var" diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, AB Gençlik Fırsatları ve Avrupa Dayanışma Programı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları (ANSİAD) iş birliğiyle düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesi kapsamında İklim Değişikliği Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserler Büyükşehir Belediyesi fuayesinde sergileniyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, bünyesinde kurulan Yapı Malzemeleri Laboratuvarı ile altyapı ve üstyapı da kullanılan malzemelerin kalite kontrol deneyleri yapılarak, son 6 yılda yaklaşık 500 milyon TL’lik kamu zararının önüne geçildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’ya bağlı Uğurlu ve Bıçakçı Mahallesi’ndeki 7 üreticiye dut fidanı desteğinde bulundu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışma ile Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi ilk kez kanalizasyon ile tanışıyor.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalyalılara en iyi hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürürken, ihtiyaç ve talepleri belirlemek üzere de ilçe ziyaretleri gerçekleştiriyor. Detaylar haberimizde..
Yorumlar (0)