İshakçılar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Seçkin Duman

Derince Belediyesi’nin düzenlediği 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük coşkuya sahne oldu. Finalde Faruk Akkoyun’u mağlup eden Seçkin Duman, başpehlivan oldu.

İshakçılar Yağlı Güreşlerinde Başpehlivan Seçkin Duman

Derince Belediyesi’nin düzenlediği 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük coşkuya sahne oldu. Finalde Faruk Akkoyun’u mağlup eden Seçkin Duman, başpehlivan oldu.

ÜÇ GÜN SÜREN FESTİVAL

Derince Belediyesi’nin Derince Taşköprülüler Derneği, Çavuşlu Köyü Yardımlaşma Derneği ve İzmit Taşköprülüler Derneği ile birlikte İshakçılar Er Meydanı'nda düzenlediği etkinlikler bu yıl büyük coşkuya sahne oldu. Bando eşliğinde kortej yürüyüşü, mevlid-i şerif, çocuk şenlikleri ve Ankaralı Ayşe Dinçer konseri ile ilk iki günün dolu dolu yaşandığı festivalin üçüncü ve son günü güreş heyecanına sahne oldu. Çeşitli boylarda birbirinden renkli müsabakaların gerçekleştiği güreşler 32’si baş ve 32’si baş altı olmak üzere yaklaşık 500 pehlivanın mücadelesine sahne oldu. Derince Belediye Başkanı Av. Serfi Gökçe’nin ev sahipliğinde on binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Er Meydanı’ndaki güreş heyecanına protokol de yoğun ilgi gösterdi.

ON BİNLERCE KİŞİNİN KATILIMIYLA

İshakçılar Er Meydanı’nda gerçekleşen güreşleri Başkan Gökçe’nin yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, CHP Kocaeli Milletvekilleri Prof. Dr. Mühip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı ve Nail Çiler, Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş, CHP Derince İlçe Başkanı Taşkın Çağatay Yamen, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, güreş camiasının önde gelen isimleri, kaymakamlık ve belediye daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar ilgiyle takip etti.

BAŞKAN GÖKÇE’DEN MESAJLAR

Büyük çekişmeye sahne olan ve on binlerce vatandaşın katılım sağladığı güreşlerle ilgili basın kuruluşlarına bir değerlendirmede bulunan Başkan Gökçe, “Biz seçimlerden önce köylerimizi gezdiğimizde vatandaşlarımızın güreşlere olan ilgisini görmüştük. Sağ olsun bu er meydanını yapanlar da gerçekten önemli bir iş yapmışlar, çok güzel bir tesisimiz var. Biz de bölge halkımıza güreşleri yapacağımızın sözünü vermiştik. Tüm ekonomik şartlara rağmen verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Halkımızın üç gün süren etkinliklerimize gösterdiği ilgi bizleri sevindirdi. Bugün de Türkiye’nin en önemli güreşçilerinin katılımıyla güreşlerimizi yapıyoruz. Güreşlerle birlikte söz verdiğimiz üç günlük festivalimizi Derince’ye yakışır şekilde tamamlayacağız. Tüm katılımcılarımıza ve pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

GÜREŞLERİN YENİ AĞASI MURAT DENİZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ardından dualarla devam eden güreşlerdeki alt boy mücadelelerinin ardından başpehlivanlık heyecanı yaşandı. Başpehlivanlık mücadeleleri öncesi kent protokolü ve güreşçilerin katılımı ile Er Meydanı’nda ay yıldızlı bayrakla şeref turu atıldı. Güreşler devam ederken İshakçılar Güreş Ağalığı için yapılan ağalık ihalesi ise İbrahim Asiltürk, Murat Deniz, Yüksel Aşır, Sezgin Sert, Cem Ali Dağ ve İsmail Turan’ın katılımıyla gerçekleşti. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin belirlediği 1 milyon 41 bin liralık açılış rakamı ile başlayan ihaleyi kazanan isim işadamı Murat Deniz oldu. İhaleyi 3 milyon 75 bin TL ile kazanan Deniz, Başkan Gökçe’nin talebi üzerine rakamı 4 milyon 75 bin TL’ye çıkartarak İshakçılar Güreşlerinin yeni ağası oldu. Ağalık seçiminin ardından ise Er Merdanında şeref turu atıldı.

500 PEHLİVAN GÜREŞ TUTTU

Güreşler kapsamında ayrıca Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Türk sporunun efsane cazgırlarından Şükrü Kayabaş’a güreş camiasına olan emeklerinden dolayı plaket takdiminde bulundu. Çeşitli kategorilerde yaklaşık 500 pehlivanın güreş tuttuğu İshakçılar Er Meydanı’ndaki mücadeleler nefes keserken, güreş camiasının kalbi pazar günü İshakçılar’da attı.

FARUK AKKOYUN İKİNCİ

Başpehlivanlık güreşlerinin büyük çekişmeye sahne olduğu organizasyonda yarı finalde rakibi Serdar Yıldırım’ı mağlup eden Seçkin Duman ile Nedim Gürel’i mağlup eden Faruk Akkoyun finale yükselen isimler oldu. Büyük coşkuya sahne olan İshakçılar Yağlı Pehlivan güreşlerinde şampiyonluğa ise finalde rakibi Faruk Akkoyun’u mağlup eden Seçkin Duman ulaştı. Üç gün boyunca süren 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kocaeli 21.Derince İshakçılar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı kim oldu
Spor

Kocaeli 21.Derince İshakçılar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı kim oldu

Kocaeli 21.Derince İshakçılar Yağlı Güreşleri 29 Eylül 2024 pazar günü yapıldı

Manisa Gölmarmara Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı kim oldu
Spor

Manisa Gölmarmara Yağlı Pehlivan Güreşleri Başpehlivanı kim oldu

Manisa Gölmarmara Yağlı Pehlivan Güreşleri 28 Eylül 2024 cumartesi yapıldı. Başpehlivanlığı kim kazandı

Başpehlivan  Yusuf Can Zeybek Hedefim Tarihe Geçmek
Spor

Başpehlivan Yusuf Can Zeybek Hedefim Tarihe Geçmek

662 ve 663 Kırkpınar Başpehlivanı Zeybek, "ahlı kemer" olarak anılan ve yıllardır sahibini araya kemere ulaşmak için çok çalıştığını vurguladı.

2025   664 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne Zaman  Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın  açıkladı
Yerel Yönetim

2025 664 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne Zaman Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın açıkladı

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Belediye Encümeninin aldığı karar doğrultusunda 2025 yılı 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali ve güreşler tarihi haberi sitemizde

İstanbul 4 Ulugazi Yağlı Güreşleri  2024  Başpehlivanı Kim Oldu
Spor

İstanbul 4 Ulugazi Yağlı Güreşleri 2024 Başpehlivanı Kim Oldu

22 Eylül 2024 pazar günü İstanbul 4.Ulugazi Yağlı Güreşlerine 67 başpehlivan katıldı. Başpehlivan kim oldu .

Edirne 23.İpsala Kel Aliço Pehlivanı Anma Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Kim Oldu
Spor

Edirne 23.İpsala Kel Aliço Pehlivanı Anma Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Kim Oldu

23.İpsala Kel Aliço Pehlivanı Anma Yağlı Güreşleri 20 Eylül Cuma günü Edirne’de yapıldı .