Islak Mayoya Dikkat

Islak mayo hastalıklara davetiye çıkartıyor . Devamı Haberimizde...

Islak Mayoya Dikkat

Yaz aylarında en sık yapılan yanlışlardan birisinin ıslak mayoyu üzerimizde kurutmak olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, havuz ya da denizden çıkar çıkmaz değişim yapıp kuru yedek mayo kullanmak vajinal enfeksiyon sıklığını azaltacağını söyledi.
Hemen her yaz döneminde sıklığı artan vajinal enfeksiyonlar, vajinal bölgede akıntı, kaşıntı, koku, yanma, cinsel ilişki sırasında ağrı gibi şikayetlerle kendini gösterdiğini ifade eden MedicanaBursaHastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, "Yaz aylarında en sık yapılan yanlışlardan birisinin ıslak mayoyu üzerimizde kurutmaktır. Havuz ya da denizden çıkar çıkmaz değişim yapıp kuru yedek mayo kullanmak vajinal enfeksiyon sıklığını azaltacaktır. Hemen her yaz döneminde sıklığı artan vajinal enfeksiyonlar, vajinal bölgede akıntı, kaşıntı, koku, yanma, cinsel ilişki sırasında ağrı gibi şikayetlerle kendini göstermektedir. Kadınlara rahatsızlık veren bu şikayetler önlenebilir. Bu yolda uzman önerilerine uymak önem taşımaktadır. Vajinal temizlik yaparken mutlaka önden arkaya doğru temizlik yapılmalıdır. Çünkü, arka bölgedeki bakteriler vajina girişinde enfeksiyon artışı açısından tehdit oluşturur. Yazın kapalı kalan genital bölgenin ıslak ve nemli olması vajinal enfeksiyonda artışa yol açmaktadır. Bu sebeple günlük iç çamaşırı değiştirilmeli, enfeksiyon durumunda ise değişim sıklığı artırılmalı, günde birkaç kez değişim uygun olmaktadır. İç çamaşırı tercihimiz hava alan pamuklu iç çamaşırı yönünde olmalı ve mümkünse ütülenmelidir. Her bireyin cilt yapısı farklı olmakla birlikte parfümlü koku içeren ürünler alerji, ciltte kuruluk, tahrişe yol açabilir. Bu da enfeksiyonu tetikleyebilir. Deterjan tercih ederken parfümlü ürünlerden kaçınmak gereklidir. Yaz aylarında genital bölgedeki tüylerden bazen hızlıca kurtulmak gerekebilir. Sık sık genital bölgeye tüyler sebebiyle uygulama yapmak şart olabilmektedir. Bu durumda kullanılan jilet maalesef ki kıl köklerinde iltihaplanmalara, apselere yol açabilmektedir. Bu nedenle ağda ve lazer epilasyon tercih etmek daha doğru bir seçenek olacaktır” dedi.
Son zamanlarda akıntı olacağı korkusu ile günlük ped tercihi artmış durumda fakat saatte bir olacak kadar sık değişim yapılamadığında, genital bölgede ıslaklık ve nem ortamı arttığı için vajinal enfeksiyonlarda artışa yol açtığını belirten Uyanık, ”Sık değişim yapılamayacaksa günlük ped kullanımını önermemekteyiz. Yaz aylarında en sık yapılan yanlışlardan biridir ıslak mayoyu üzerimizde kurutmak. Havuz ya da denizden çıkar çıkmaz değişim yapıp kuru yedek mayo kullanmak vajinal enfeksiyon sıklığını azaltacaktır. Pamuklu giysiler hava alması daha rahat olduğu için tercih edilmeli ve dar giysilerden kaçınmalıyız. Genital bölge temizliğinde vajinal ph dengesini bozmamak adına vajinal duştan kaçınmalıyız. Ph dengesi uygun vajinal dezenfektanlar kullanılabilir. Adet döneminde kullanılan ped değişim sayısı arttırılmalıdır. İlişki sırasında kondom kullanımı da her iki bireyi enfeksiyonlardan korumak için tercih edilmelidir” diye konuştu.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur'da Emekli Başkomiser Hüseyin Çetin yaşamını yitirdi
Bölgesel

Burdur'da Emekli Başkomiser Hüseyin Çetin yaşamını yitirdi

Burdur'da yaşayan emekli başkomiser Hüseyin Çetin'in vefat haberi, ailesi ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.

Roma'daki meşhur Kolezyum binasında Göbeklitepe sergisi açılacak
Yaşam

Roma'daki meşhur Kolezyum binasında Göbeklitepe sergisi açılacak

Sergide Göbeklitepe'de ortaya çıkarılan üç taş yapının birebir kopyaları ve Göbeklitepe Karşılama Merkezi'nde gösterilen filmlerin İtalyanca altyazılı versiyonları sergilenecek.

Tuğba Sak Güzellik Merkezi Bucak’ta açılıyor! Açılışa özel kampanyalar!
Bölgesel

Tuğba Sak Güzellik Merkezi Bucak’ta açılıyor! Açılışa özel kampanyalar!

Tuğba Sak Güzellik Merkezi, 24 Ekim 2024 Perşembe günü Bucak’ta kapılarını açıyor. Kalıcı lazer epilasyon ve güzellik hizmetlerinde açılışa özel fırsatları kaçırmayın!

Duygusal zeka ve başarı, duygusal zeka iş hayatında neden bu kadar önemli?
Yaşam

Duygusal zeka ve başarı, duygusal zeka iş hayatında neden bu kadar önemli?

Duygusal zeka, iş hayatında neden önemli? Başarıya giden yolda duygusal zekanın rolünü ve iş dünyasında nasıl fark yaratabileceğinizi keşfedin.

Vali Bilgihan'dan Burdur'da okul ziyaretleri
Bölgesel

Vali Bilgihan'dan Burdur'da okul ziyaretleri

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, Emekevler ve 75. Yıl Cumhuriyet okullarını ziyaret etti. Okulların fiziki durumu hakkında bilgi aldı, öğrencilerle yakından ilgilendi.

Burdur'un sağlık taleplerini Kemal Memişoğlu'na ilettiler
Bölgesel

Burdur'un sağlık taleplerini Kemal Memişoğlu'na ilettiler

AK Parti Burdur Milletvekilleri Mustafa Oğuz ve Prof. Dr. Adem Korkmaz, sağlık yatırımları için Bakan Kemal Memişoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette bölgedeki talepler iletildi.