Isparta İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen "Kökünü Kurutma Operasyonu"nda 31 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde, ruhsatsız tüfek ve tabanca ele geçirildi.
Isparta İl Jandarma Komutanlığı tarafından Antalya, Isparta ve Isparta'nın Senirkent, Uluborlu, Keçiborlu, Şarkikaraağaç ile Yalvaç ilçelerinde uyuşturucu operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" ile "uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak ve kullanmak" suçlarını işledikleri tespit edilen 31 şüpheli yakalandı.
Yapılan aramalarda 123 gram eroin, 43 gram metamfetamin, 25 adet uyuşturucu hap, 10 gram kenevir tohumu, 5 içme aparatı, 4 ruhsatsız av tüfeği, 3 ruhsatsız tabanca ve 13 tabanca fişeği ele geçirildi.
Yakalanan toplam 31 şüpheliden 11’i, sevk edildikleri adli makamlarca "uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçundan tutuklanırken, 4’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 16 şüpheli hakkında da "uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, bulundurmak" suçundan adli işlem yapıldı.
Isparta’da jandarmanın son 3 ayda gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 168 şüpheliden 15’i tutuklandı.
Isparta'da şüphe üzerinde durdurulan araç ve şahıslarda yapılan denetimde uyuşturucu madde bulundu, 2 kişi tutuklandı.
Isparta İl Emniyet Müdürlüğü, kentte uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 322 operasyonda 558 şüphelinin yakalanarak, adli işlem yapıldığını açıkladı.
Isparta'da sahte para kullanarak piyasaya sürecekleri anlaşılan yabancı uyruklu 3 şahıs yakalanarak sınır dışı edildi.
Isparta'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada 17 bin bağ gümrük kaçağı insan saçı ele geçirildi, olayla ilgili 2 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.
Isparta’da jandarma, çevre illerden getirilen toplam 211 litre kaçak içkiye el koyarken, 4 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Yorumlar (0)