Yaşanan yıkıcı Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya depremlerinin ardından İstanbul depremi ne zaman? sorusu vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer aldı. Olası bir İstanbul depreminde can kaybının yaşanmaması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi önlemler almaya devam ediyor.
Yaklaşık 45 bin kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş’taki yıkıcı depremin ardından gözler beklenen İstanbul depremine çevrildi.
İstanbul depremi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı açıklamada bulundu.
TRT Haber’in haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da olası bir depremde risk teşkil eden binalarla ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı.
Bakan Kurum, "İstanbul'da 1,5 milyon riskli konutu belirlediğimiz iki rezerv alana, hem Anadolu hem Avrupa Yakası'na taşıyacağız" ifadelerini kullandı. (Büşra İrem Çam - Birlik Haber Ajansı)
Beklenen İstanbul depremi için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör, "Şiddeti 9'a çıkabilir" diyerek tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.
İstanbul’da 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla, riskli bulunan 93 okulda eğitim ve öğretim yapılmayacağı, eğitim gören öğrencilerin depreme güvenli okullara nakledileceği duyuruldu.
Burdur İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Marmara depremine karşı sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için İstanbul'daki kritik toplantıya katıldı. Detaylar için tıklayın!
Son dakika Ankara deprem haberi... Ankara'da 3,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yenimahalle merkezli sarsıntı paniğe neden olurken, can ve mal kaybı yaşanmadı. Detaylar haberimizde.
SON DAKİKA! Ankara'da deprem oldu AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Ankara'da 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptığı açıklamada "Bu gece 02:44 sularında İlimiz Yedisu İlçemizde yerin 12 bin 719 metre derinliğinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştır. Deprem merkezine en yakın devamı haberimizde
Yorumlar (0)