Burdur / Bucak

İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez: “Asıl Nezaketsizliği Onlar Yapmıştır”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez yazılı açıklamada bulunarak Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal'a cevap verdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez: “Asıl Nezaketsizliği Onlar Yapmıştır”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez yazılı açıklamada bulunarak Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a cevap verdi.

Başkan Safa Sönmez’in açıklaması şöyle:

“14 Haziran Cuma günü yapmış olduğumuz basın açıklamasına, 15 haziran Cumartesi günü Sayın Emrullah ÜNAL dan cevap geldi.

Biz İYİ PARTİ grubu olarak Sayın Emrullah Bey e sorduk;

‘ ilçemiz için alınan kararlar neden şeffaf olmayan bir şekilde alınıyor? Mecliste konuşulanları, alınan kararları bizler de görmek, izlemek ve öğrenmek istiyoruz. Partili meclis üyelerimizin teklifi neden geri çevriliyor? Sizler şeffaf belediyecilik yapmayacakmısınız?’ fakat Sayın Emrullah Bey bizim sorumuzun sadece ‘ilçemiz için alınan kararlar neden şeffaf olmayan bir şekilde alınıyor.’ Kısmı ile ilgilenmiş diğer kısmını görmezden gelerek Beni ve seçilmiş meclis üyelerimizi zan altında bırakarak tutarsız ve çelişkili beyanda bulunmakla, art niyetli bir şekilde algı yaratmakla suçlamıştır. Emrullah Bey in vermiş olduğu cevap bizim sorularımız karşısında tutarsız ve sadece kendisini savunma mekanizması olmuştur. Hemşehrilerimizin takdiri ile seçilmiş olan İyi Parti Belediye meclis üyelerimize de gönderme yaparak ‘alınan kararlar İYİ Parti meclis üyelerinin de oylarıyla alınmaktadır’ demiştir.

Bizim meclis üyesi grubumuz ilçemiz yararına olan konular da onay vermiştir, ilçemiz zararına olan ve çelişki için de olan kararlara onay vermemiştir. Bu yapılan tüm meclis toplantılarında böyle olmuştur, olmaya da devam edecektir. Fakat, Ak Parti meclis üyesi grubunun kişi sayısı bizim meclis üyesi sayısından fazla olduğu için Sayın Emrullah Bey istediği kararları kendi grubunun desteğini arkasına alarak istediği gibi onaylamaktadır. Bu sebepten;

Sayın Emrullah Bey seçildikten sonraki ilk meclis toplantısında, koltuk sevdasına kapılarak Burdur Belediyeler Birlik Başkanlığına aday olacağından dolayı Meclis Üyeleri arasında seçilen Burdur Belediyeler Birlik Üyelerini siyasi nezeketsilik yaparak, Bizim grup meclis üyelerimizin kendisine oy vermeyeceğini düşündüğü için Ak Parti meclis üyelerinden oluşan 9 kişilik grubu seçmiştir. Bilmiyorlar ki Bucak Belediye Başkanı seçilen Emrullah Ünal bizim de Belediye Başkanımız, biz her ne olursa olsun her zaman yanında ona destek olmaya hazırız.

Şimdi size soruyorum;

Bu olaydan Bucaklı Hemşehrilerimizin haberi var mı?

Ak Parti Meclis grubu ve Sayın Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal Bey in her türlü siyasi nezaketsilik içerisin de, İYİ Parti ye oy vermiş 11.000 kişiyi yok sayarak ve seçilmesinin garanti olduğunu dile getirerek girdiği Burdur Belediyeler Birliği Başkanlık seçimini kaybetmiştir.

Bu olan olayların ve nezaketsizliklerin içinde size tekrar soruyorum…

Sayın Emrullah Bey;

Ak Partili Meclis grubu son yapılan belediye meclis toplantısında, ek te görüntüsünü paylaştığımız İYİ parti meclis üyelerinin vermiş olduğu önergede bulunan ‘Belediye Meclis Toplantılarının Canlı yayın olarak sosyal medya ve yerel televizyonlar da yayınlaması’ maddesini neden onaylamamıştır?”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli
Yerel Yönetim

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü'ye sevgi seli

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde İYİ Parti'nin Belediye Meclis Üyesi adayı Kadriye Aslı Göncü, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Nusret Cömert: Hatay'ın Yeniden İnşası Siyaset Üstü Bir Konudur! - Haberler
Bölgesel

Nusret Cömert: Hatay'ın Yeniden İnşası Siyaset Üstü Bir Konudur! - Haberler

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nusret Cömert, depremde yıkılan şehrin yeniden inşası için yerel, ulusal ve uluslararası kaynakların kullanılacağı “Hatay Yeniden” vizyonunun kentin aydınlık yarınlarının habercisi olduğunu belirtti.

Antalya Muratpaşa'da İYİ Parti Başkan adayı CHP destek veriyor
Yerel Yönetim

Antalya Muratpaşa'da İYİ Parti Başkan adayı CHP destek veriyor

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Başkan adaylığından çekilerek CHP’ye katılan Turgut Bucak ve İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığından istifa ederek CHP rozeti takan Erdal Özçivi’nin ardından Antalya’da CHP’ye katılımlar devam ediyor.

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç, başkanlığa koşuyor
Bölgesel

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç, başkanlığa koşuyor

İYİ Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Meryem Gökay Balkıç, rakiplerine karşı verdiği yarışta zirveyi zorluyor... Konyaaltı halkı tarafından büyük destek gören Meryem, koşar adım başkanlığa yürüyor...

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sakinlik uyarısı
Yaşam

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sakinlik uyarısı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Niğde’de esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, siyasi gerilimlere gerek olmadığını söyleyerek, "Şahısların yaptığı işlere bağırırım ben. İşe bağırmak hakkımız ama anasını, babasını, çocuğunu, eşini karıştırmak doğru değil" dedi.

Emre Afacan önemli açıklamalarda bulundu
Bölgesel

Emre Afacan önemli açıklamalarda bulundu

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde İYİ Parti’nin belediye başkan adayı olan Mimar Emre Afacan, katıldığı bir televizyon programında ilçenin geleceği ve çözüm önerileri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.