İzmir

İzmir'de Sürdürülebilirlik Sergisi: Atıklar Sanat Eserlerine Dönüştü

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği ve Yaşar Üniversitesi sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla özgün bir sergiye ev sahipliği yaptı. “

İzmir'de Sürdürülebilirlik Sergisi: Atıklar Sanat Eserlerine Dönüştü

İZMİR (İHA) - TAİDER Aile İşletmeleri Derneği ve Yaşar Üniversitesi sürdürülebilirliğin önemini vurgulamak ve toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla özgün bir sergiye ev sahipliği yaptı. “Sanayiden Sanata" adını taşıyan sergi, sanayi atıklarının dönüştürülmesiyle ortaya çıkan eserlerde sürdürülebilirliğin önemini gözler önüne serdi.
TAİDER Aile İşletmeleri Derneği ve Yaşar Üniversitesi gerçekleştirdiği iş birliği ile sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla özgün bir adım attı ve "Sanayiden Sanata" adını verdiği bir sergi düzenledi. Sergi, Yaşar Üniversitesi'nde öğrenim gören 15 endüstriyel tasarım bölümü öğrencisinin katkı sağladığı bir proje olarak hayata geçti. Ahşap, çelik, alüminyum, kumaş, deri, kemik, plastik, kağıt, mermer ve beton gibi 10 farklı sanayi üretim atığı malzemesi, öğrencilerin sanat vizyonuyla buluşarak estetik açıdan çekici, işlevsel ve özgün eserlere dönüştü.
Selçuk Yaşar Kampüsü’nde gerçekleştirilen sergide, sürdürülebilirliğin hem ekonomik hem çevresel hem de toplumsal boyutlarını kapsayan birbirinden anlamlı yaklaşımlar ele alındı. Sanayicilerin atıklarını dönüştürerek diğer üreticilere hammadde sağlayabilecekleri döngüsel bir yaklaşımı benimseyen ekonomik sürdürülebilirlik kavramında, atıkların dönüşümü ve geri kazanımıyla kaynakların verimli kullanılmasının önemi vurgulandı.

“Atıklardan sanat ürettik”
Sergi açılışında konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “Sektörden 15 temsilciyle beraber bu işi yaptık. Atıkları aldık, öğrencilerimizle sanat ürettik. Beraber çok keyifli bir iş çıkardık. Bu eserlerin bir tanesi dışında hepsini üniversitemizde ürettik. Öncelikle sektöre malzeme ve imkan sağladıkları için teşekkür ediyorum. TAİDER temsilci ve üyelerine, üniversitemizin akademisyenlerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin de eline emeğine sağlık” diye konuştu.

“Sürdürülebilirliğin her alanında etkin olmayı amaçladık”
Sergi ile ilgili görüşlerini paylaşan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten “Üretici firmalarının üretim atıklarını dönüştürmesi sadece çevresel etkileri azaltmakla kalmıyor aynı zamanda kaynakların verimli kullanılmasını sağlayarak ekonomik ve toplumsal açıdan da avantaj sağlıyor. Bizler, Yaşar Üniversitesi öğrencileri ile bu projeyi gerçekleştirirken sürdürülebilirliğin her alanında etkin olmayı hedefledik. Ayrıca genç yeteneklere fırsatlar sunmanın yanı sıra, onların sürdürülebilirlik alanında bilgi ve deneyim kazanmalarına imkan tanıyarak geleceğin yenilikçileri olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçladık” dedi.

“Ortaya çıkan eserler alternatif çözümlere neden oldu”
Sanayiden Sanata sergisinin sürdürülebilirlik üzerindeki önemine değinen TAİDER Kültür ve Sanat Komitesi Eş Başkanı Emre Bekişoğlu “Sürdürülebilirlik kavramının giderek önem kazandığı günümüz dünyasında, geleceğimize yön veren duyarlı genç yeteneklerle bu şekilde anlamlı bir projede yer almaktan dolayı oldukça mutluluk duyuyoruz. TAİDER olarak Yaşar Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu sergide; üretim süreçlerinde kullanılan kaynakların etkin bir şekilde yönetilmesi, atıkların azaltılması ve geri dönüşüm gibi sürdürülebilir uygulamaları etkin bir şekilde vurgulamayı amaçladık. Ortaya çıkan sanat eserleri de insanların çevresel sorunlara duyarlılığını artırırken, alternatif çözümlerin üretilmesine de yardımcı oldu” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

YK Enerjiden geleceğin sürücülerine trafik eğitimi verildi
Bölgesel

YK Enerjiden geleceğin sürücülerine trafik eğitimi verildi

Yeniköy Kemerköy Enerji ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü 26. Şube Şefliği, Trafik ve İlk Yardım Haftası’nda, trafik kurallarına dikkat çekmek ve ilk yardımın önemini vurgulamak amacıyla ilkokul öğrencilerine ortak trafik eğitimi düzenledi.

"Daha yeşil bir şehircilik"
Bölgesel

"Daha yeşil bir şehircilik"

Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşen "Yeşil Binalardan Yeşil Şehirlere Bütünleşik Enerji Verimliliği Kavramı” konulu seminerde, Yeşil Bina ve Şehircilik Uzmanı Murat Doğru, Türkiye’de şehirlerin iklime uygun hale getirilmesi ve sıfır karbon binaların yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Jandarma ekiplerinden tarihi eser operasyonu
3. Sayfa

Jandarma ekiplerinden tarihi eser operasyonu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 131 parça tarihi eser ele geçirildi.

Mutlu Evliliğin Örnekleri! Bucak'ta 60 Yıllık Evliliklere Ziyaret
Bölgesel

Mutlu Evliliğin Örnekleri! Bucak'ta 60 Yıllık Evliliklere Ziyaret

Bucak İlçe Müftülüğü ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Aile Haftası münasebetiyle ilçede evlilikte 60 yılı geçirmiş olan eşlere aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde eşlere çiçek ve hediyeler takdim edilirken, uzun ve mutlu bir evlilik hayatının önemi vurgulandı.

Bucak İlçe Müftülüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosundan aile ziyaretleri
Bölgesel

Bucak İlçe Müftülüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosundan aile ziyaretleri

Bucak İlçe Müftülüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, Aile Haftası münasebetiyle Bucak ilçesinde evlilikte 60 yılı geçirmiş olan eşlere aile ziyaretleri gerçekleştirdi.

Başkan Altay: "Meram'ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracağız
İş Dünyası

Başkan Altay: "Meram'ın marka değerini daha da yükseğe çıkaracağız

Konya Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Meram Köprüsünün yanındaki Karamanoğlu Mehmet Bey Hamamı’nın restorasyonunu yaparak tarihi eseri yeniden ihya ediyor.