İzmir / Menderes (Cumaovası)

İzmir’de yangın helikopteri Tahtalı Barajı’na düştü

Tarı ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Twitter hesabından İzmir’de içinde 4 mürettebatın bulunduğu Yangın helikopter düştüğünü belirtti

İzmir’de yangın  helikopteri Tahtalı Barajı’na düştü

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangına müdahale eden helikopterlerden birinin Tahtalı Barajı’na düştüğünü açıkladı.

Bakan Yumaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangına müdahale eden helikopterlerden birinin Tahtalı Barajı’na düştüğünü açıkladı. Yumaklı paylaşımında, “İzmir’in Menderes ilçesinde 16 Eylül Cumartesi günü çıkan yangına müdahale eden Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterlerden biriyle saat 23:53’te maalesef ekiplerimizin irtibatı kesilmiştir. Yapılan araştırmada, helikopterin müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı’na düştüğü tespit edilmiştir. Bölgeye Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri ivedilikle sevk edilerek helikopterde görevli dört personeli arama kurtarma işlemleri başlatılmıştır" ifadelerine yer verdi.
“Bir personelimiz sağ kurtarıldı, diğer 3 mürettebat hakkında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor”
Yumaklı paylaşımının devamında, “Şu anki durumda yangın söndürme helikopterinde görevli dört mürettebatımızdan biri sağ olarak kurtarılmış olup, diğer üç mürettebatımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam etmektedir” bilgisini verdi

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Japonya'da orman yangını: 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı
Dünya

Japonya'da orman yangını: 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı

Japonya'nın Iwate eyaletinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 bin 114 kişiye tahliye uyarısı yapıldı.

Antalya'da yüksek gerilim hattı yangına sebep oldu, Ekipler zorlu mücadele veriyor
3. Sayfa

Antalya'da yüksek gerilim hattı yangına sebep oldu, Ekipler zorlu mücadele veriyor

Antalya'da yüksek gerilim hattındaki tellerin kopması nedeniyle orman yangını çıktı. Ekipler patika yola devrilen ağaçlar nedeniyle ilerlemekte zorlandı.

Orman Yakan Yangın Çıkaran Kundakçı kuşlar tesbit edildi neden kundakçılar
Yaşam

Orman Yakan Yangın Çıkaran Kundakçı kuşlar tesbit edildi neden kundakçılar

Orman Yakan yangın çıkaran Kundakçı kuşlar şahinler ve doğanlar gibi bazı yırtıcı kuşların ateşi yenilikçi bir avlanma aracı olarak kullandığını keşfettiler!

Bursa ve Balıkesir Sınırlarında orman yangını! Kontrol altına alındı
3. Sayfa

Bursa ve Balıkesir Sınırlarında orman yangını! Kontrol altına alındı

Bursa Büyükorhan'da başlayıp Balıkesir Dursunbey'e sıçrayan orman yangını, 17 arazöz, 2 helikopter ve 300'den fazla personelin yoğun çabasıyla kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

Bursa'da orman yangını! Alevlerle 8 saattir mücadele sürüyor
3. Sayfa

Bursa'da orman yangını! Alevlerle 8 saattir mücadele sürüyor

Bursa'nın Büyükorhan ve Balıkesir'in Dursunbey ilçeleri arasındaki orman yangınına 8. saatte yoğun müdahale sürüyor. 2 helikopter, 110 araç ve 319 personel yangını kontrol altına almak için çalışıyor. Çevre illerden desteklerle genişleyen ekipler, alevlerin yayılmasını engellemek için tedbirleri artırdı.

Bucak'ta orman yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta orman yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan orman yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın kontrol altına alındı.